Izpostavljamo

Arhiv županov

ZupanJernej Lampret, župan občine Ivančna Gorica (1994 – 2010)


Jernej Lampret, roj. 14. 7. 1948 na Muljavi, je bil na lokalnih volitvah jeseni 1994 izvoljen za prvega župana novonastale občine Ivančna Gorica. Prvemu mandatu županovanja je dodal še tri, skupaj je bil župan občine Ivančna Gorica štiri mandate od leta 1994 do 2010.
Njegove aktivnosti v družbenem življenju je narekovala njegova osnovna profesionalna opredelitev že zelo zgodaj po zaključenem šolanju. Sčasoma je to udejstvovanje prešlo tudi na področje izven njegovega osnovnega poklica, profesorja telesne vzgoje.

Od leta 1980 do leta 1986 je opravljal strokovna dela na SIS telesnokulturne in raziskovalne skupnosti Grosuplje, v letih od 1986 do 2006 je bil ravnatelj Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični. Izkušnje in dosežki na različnih področjih ter dozorevanje na področju managmenta in vodenja, vse to ga je vodilo pri delu na mestu župana Občine Ivančna Gorica.

Seveda je bil ves čas tudi zavzet za delo in dogajanje v njegovem rojstnem kraju, Jurčičevi Muljavi, kjer je pripomogel k sooblikovanju in ustanovitvi letnega gledališča kot amaterski igralec. S ponosom si še vedno nadeva lik junaka dežele Desetega brata – Krjavlja, rojaku Jurčiču pa se je simbolno oddolžil za njegovo bogato dediščino z ustanovitvijo Jurčičeve poti.
Organizacijske sposobnosti in sposobnosti dela z ljudmi leto za letom dokazuje s predsednikovanjem upravnemu odboru Tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični, za katerega velja, da je največja ljubiteljska prireditev v državi, na področju kulture. Je predsednik Nadzornega odbora Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in član Državnega sveta Republike Slovenije.

Ob vsem tem pa mu ostaja za svojo dušo in srce športna rekreacija, kjer v individualnih in kolektivnih športih, zlasti pa v kolesarjenju najde svoje prijatelje in ravnotežje med obveznostmi in sprostitvijo. Če pa mu ostane še kaj prostega časa, ga najraje preživi s svojo družino v domačem vinogradu.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki