Dušan Strnad, župan

Dušan Strnad, roj. 24. 10. 1961, po rodu Dobrepoljec, že več kot 25 let dolgo živi v Kriški vasi pod Polževim, v krajevni skupnosti Višnja Gora. Z ženo in tremi polnoletnimi otroki živi in dela na srednje veliki kmetiji.

Po zaključku ekonomske srednje šole je bil zaposlen v Cestnem podjetju Ljubljana, nato kot računovodja na OŠ Dobrepolje, od leta 2000 pa je bil zaposlen kot glavni tajnik Slovenske demokratske stranke, na sedežu stranke v Ljubljani. Ob delu je kasneje študiral na višji šoli Doba in pridobil naziv Poslovni sekretar.

Aktivno družbeno-politično življenje ga je vodilo po različnih aktivnosti v domačem kraju in občini Ivančna Gorica. Ob ustanovitvi občine Ivančna Gorica je leta 1994 postal tajnik novonastalega občinskega odbora stranke SDS, leta 1997 pa njegov predsednik. Leto kasneje je bil prvič izvoljen v Občinski svet Občine Ivančna Gorica, kjer je kot svetnik deloval tri mandate. Od leta 2005 pa do letošnje izvolitve za župana je bil tudi podžupan občine Ivančna Gorica. V vseh teh letih je sodeloval pri nekaterih večjih projektih in aktivnostih občine Ivančna Gorica. Bil je predsednik gradbenega odbora pri gradnji nove šole v Višnji Gori, predsednik gradbenega odbora pri gradnji vodovoda po Polževski planoti, vodil pa je tudi organizacijo različnih prireditev, ena večjih je vsakoletna občinska proslava ob dnevu državnosti.

V domačem kraju je aktiven član Prostovoljnega gasilskega društva Kriška vas in Turističnega društva Polževo, prostovoljstvo in dobrodelnost pa prihaja pri njem do izraza tudi pri delu v dobrodelni Ustanovi vrtnica, za pomoč ljudem v stiski, v kateri je bil dolgo časa predsednik ter v ZŠAM Ivančna Gorica. Nekdaj aktiven športnik rokometaš, se danes s športom ukvarja le še rekreativno.

Osem let je bil član Državne volilne komisije.

Od leta 2012 je član Državnega sveta Republike Slovenije.

Dušan Strnad je bil prvič izvoljen za župana občine Ivančna Gorica v drugem krogu lokalnih volitev, dne 24. 10. 2010. Za župana ga je potrdil občinski svet občine Ivančna Gorica na 1. konstitutivni seji, dne 10. 11. 2010. Delo župana opravlja poklicno.

Ponovno je bil za župana izvoljen leta 2014 in sicer v prvem krogu lokalnih volitev, dne 5. 10. 2014. Za župana ga je potrdil občinski svet občine Ivančna Gorica na 1. konstitutivni seji, dne 22. 10. 2014. Delo župana opravlja poklicno.

Arhiv županov »

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki