Izpostavljamo

Dušan Strnad, župan

Rojen je 24. oktobra 1961 v Ljubljani, mladost pa je preživel v Zdenski vasi v sedanji občini Dobrepolje. Od leta 1984 živi v Kriški vasi v občini Ivančna Gorica. Je poročen in oče treh polnoletnih otrok. Po izobrazbi je poslovni sekretar, zaposlen pa je bil v Cestnem podjetju Ljubljana, Osnovni šoli Dobrepolje, Slovenski demokratski stranki in na Občini Ivančna Gorica.

V domačem kraju je aktiven član Prostovoljnega gasilskega društva Kriška vas in Turističnega društva Polževo, prostovoljstvo in dobrodelnost pa prihaja pri njem do izraza tudi pri delu v dobrodelni ustanovi Vrtnica-za pomoč ljudem v stiski, v kateri je bil dolgo časa predsednik ter v ZŠAM Ivančna Gorica in v KK Ivančna Gorica, ki ga je pomagal tudi ustanoviti. Nekdaj aktivni športnik rokometaš se danes s športom ukvarja le še rekreativno.

Leta 2016 je prejel Bronasti znak Civilne zaščite RS.

Ima dolgoletne izkušnje s področja dela na lokalni ravni. Med drugim je bil član dveh svetov krajevnih skupnosti, tri mandate član občinskega sveta in šest let podžupan. Od leta 2010 je župan Občine Ivančna Gorica.

V politiki je aktiven od leta 1994. Aktivno politično življenje ga je vodilo po različnih aktivnostih in funkcijah v Slovenski demokratski stranki: od občinske do državne ravni, deset let je bil njen glavni tajnik.

Osem let je bil član Državne volilne komisije.

Član Državnega sveta RS je od leta 2012 naprej, v novem mandatu je bil izvoljen za predsednika Komisije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj.

Arhiv županov »

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki