Izpostavljamo

Martina Hrovat, podžupanja

Martina Hrovat se je rodila 1. septembra 1965 v Ljubljani. Osnovno šolo je obiskovala na podružnični šoli v Ambrusu in v matični Osnovni šoli Stična. Šolanje je nadaljevala na gimnaziji Srednje šole Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici, nato pa končala prvo stopnjo študija na ekonomski fakulteti in pridobila šesto stopnjo izobrazbe.Po končanem šolanju se je leta 1986 zaposlila v Gradbenem podjetju Grosuplje. Delala je kot analitik, kasneje pa v planskem računovodstvu. Leta 1992 se ji je ponudila nova zaposlitvena priložnost v podjetju Dräger Slovenija d.o.o. v Ljubljani, kjer je zaposlena že 28. leto. Tu opravlja delo vodenja računovodstva, financ in kontrolinga ter koordinacija administracije.

Hrovatova že vrsto let deluje na družbenem področju, kjer si prizadeva za kakovostnejše in bolj pestro življenje v rojstnem kraju Ambrus. Dva mandata je bila tudi članica sveta krajevne skupnosti Ambrus, še vedno pa aktivno sodeluje pri uresničevanje krajevnih interesov, načrtov in idej. Bila je dolgoletna predsednica Kulturnega društva Ambrus, članica izvršnega sveta ZKD Ivančna Gorica ter članica njenega nadzornega odbora. Bila je tudi članica Sveta JSKD OI Ivančna Gorica. Je tudi pobudnica ustanovitve turističnega društva Ambrus in njen aktivni član ter članica nadzornega odbora. Zadnja štiri leta je bila predsednica nadzornega odbora Območnega združenja Rdečega križa Grosuplje.

Je mati dveh hčera in babica štirih vnukov. Rada bere, hodi na dolge sprehode ter vrtnari. Med hobiji izpostavlja še skrb za konje, zaradi katerih se je tudi včlanila v Konjerejsko društvo Struge.

V mandatu 2018 – 2022 je članica Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica. Župan Dušan Strnad jo je 1. 4. 2020 imenoval za podžupanjo občine Ivančna Gorica. Funkcijo opravlja nepoklicno.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki