Izpostavljamo

Tomaž Smole, podžupan

Tomaž Smole, se je rodil 14. 06. 1968 v Ljubljani. Leta 2003 se je preselil v Gabrje pri Stični, kjer danes živi s hčerko. Otroštvo je preživel v Kočevju, kjer je tudi obiskoval osnovno šolo. Po končani srednji šoli v Postojni je nadaljeval šolanje na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju. Med študijem je dobil nagrado podjetja AERO za raziskovalno delo. Leta 1993 je diplomiral s področja Integralnega upravljanja kakovosti - Kakovost storitev, z najvišjo oceno.

Takoj po zaključku študija se je zaposlil v podjetju Kočevski tisk kot svetovalec direktorja in kasneje kot vodja službe za kakovost. V tem času je sodeloval tudi z Izobraževalnim središčem Miklošič in Centrom za tehnološko usposabljanje.

Poklicno pot je nadaljeval v Ljubljani v družbi Iskra sistemi, kot organizator poslovnega informacijskega sistema in kasneje v hitro rastočem podjetju AMBA kot pomočnik direktorja. Vodil je več projektov izgradnje in implementacije poslovnih računalniško podprtih aplikacij (Navision Attain, Baan, MIT – inženiring,…) in postavitve sistemov kakovosti skladnih z mednarodnimi standardi serije ISO 900X. V obdobju 1998 do 2002 je bil ob službi tudi predsednik nadzornega sveta družbe Kočevski tisk in s čimer je dopolnil svoja znanja o upravljanju in nadzorovanju upravljanja. Leta 2002 je prevzel naloge svetovalca direktorja v družbi ELMO d.d. in kasneje tudi direktorja hčerinskega podjetja te družbe.

Leta 2006 je prevzel dolžnosti in naloge generalnega direktorja Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij na Ministrstvu za pravosodje in pridobil izkušnje pri vodenju in upravljanju v javni upravi in tudi bolj specifično v državni upravi. Poleg več kot 800 zaposlenih javnih uslužbencev je nadzoroval tudi delo petih javnih gospodarskih zavodov.

Leta 2009 se je vrnil v gospodarski sektor in je bil zaposlen kot tehnični direktor v zasebnem podjetju Plastika Mesojedec. Ob družini in službi pa najde čas tudi za košarko, od leta 2008, ko je bil ustanovljen Košarkarski klub Ivančna Gorica je tudi trener članske ekipe KK Ivančna Gorica.

Tomaž Smole je dne 10. 11. 2010 kot nadomestni član nastopil mandat člana občinskega sveta občine Ivančna Gorica, župan Dušan Strnad, pa ga je 15. 11. 2010 imenoval za podžupana občine Ivančna Gorica.

Od maja leta 2011 opravlja svojo funkcijo podžupana poklicno.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki