Izpostavljamo

Metnaj

Krajevna skupnost Metnaj, ki se nahaja na hribovitem severu občine ponuja pestra doživetja v neokrnjeni naravi. Čudovite razglede, vse do Triglava, Kamniško-Savinjskih Alp, Kuma, Gorjancev in Snežnika, ponujata najvišji vrh občine Obolno (776 m) in Pristava nad Stično (658m). Simbol Metnaja, požrešna kača, je povzet po grbu vojvodinje Viride Visconti, dobrotnice stiškega samostana, ki je pred 600 leti živela na gradiču na Pristavi in daje ime tudi Viridini poti, po kateri množičen pohod poteka na Velikonočni ponedeljek. Pohodniki se lahko udeležijo tudi pohodov po Lavričevi ali Romanovi poti, prav vse poti pa popestri tudi bogata ponudba številnih turističnih in izletniških kmetij ter ostalih ponudnikov dobrot, ki jih ponujajo hriboviti kraji. Na poti do vasi Metnaj se nahaja kapelica sv. Barbare, v središču kraja pa podružnična cerkev sv. Magdalene. Na Pristavi se nahaja gotska cerkvica sv. Lamberta iz 15. stoletja, vas pa je poznana tudi po dogodkih iz časov 2. svetovne vojne in osamosvojitvene vojne za Slovenijo.
Metnaj, december 2016. Foto: Gašper Stopar
Kraji v krajevni skupnosti Metnaj: Debeče, Dobrava pri Stični, Mala Goričica, Mekinje nad Stično, Metnaj, Obolno, Osredek nad Stično, Planina pri Stični, Poljane pri Stični in Pristava nad Stično.

Turistični ponudniki: Metnaj - Kmetija odprtih vrat Miglič; Mekinje - Čebelarstvo Toni Ceglar; Obolno - Kmečki turizem Berčon; Poljane - Integrirana kmetija Janežič; Pristava nad Stično - Izletniški turizem Okorn.

Zapisniki sej KS Metnaj (mandat 2014-2018):

pdfZapisnik 1. seje (.pdf 1.5MB)
pdfZapisnik 2. seje (.pdf 584KB)
pdfZapisnik 3. seje (.pdf 769KB)
pdfZapisnik 4. seje (.pdf 502KB)

pdfZapisnik 5. seje (.pdf 628KB)
pdfDodatek zapisnika 5. seje (.pdf 357KB)
pdfZapisnik 6. seje (.pdf 418KB)
pdfZapisnik 7. seje (.pdf 242KB)
pdfZapisnik 8. seje (.pdf 242KB)
pdfZapisnik 9. seje (.pdf 239KB)
pdfZapisnik 10. seje (.pdf 2.5MB)
pdfZapisnik 11. seje (.pdf 1.1MB)
pdfZapisnik 12. seje (.pdf 2.7MB)

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki