Celostna prometna strategija v Občini Ivančna Gorica

Občina Ivančna Gorica je bila v letošnjem letu uspešna na razpisu Ministrstva za infrastrukturo in je v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020 pridobila sredstva za sofinanciranje priprave t.i. Celostne prometne strategije.
Cilj Celostne prometne strategije je reševanje težav v prometu na osnovi temeljnih zakonitosti trajnostnega načrtovanja, s poudarkom na izboljšanju kakovosti zraka, višji kakovosti bivanja in ustvarjanju dobrih pogojev za pešce, kolesarje in drug nemotoriziran promet. Pri oblikovanju strategije je poudarek tudi na ustvarjanju pogojev za podjetno in gospodarsko uspešnejše okolje.

Občina Ivančna Gorica je ena izmed 65 slovenskih občin, ki bodo v letu 2017 sprejele Celostno prometno strategijo. S tem je stopila na pot trajnostne mobilnosti ter ubrala drugačen, bolj inovativen pristop k reševanju prometne problematike. Trajnostna mobilnost pomeni premikanje na trajnostni način, kar vključuje predvsem hojo, kolesarjenje in uporabo javnega potniškega prometa. Pomeni zagotavljanje učinkovite in enakopravne dostopnosti za vse skupine prebivalstva, pri čemer je poudarek na omejevanju individualne uporabe motoriziranega prometa ter na spodbujanju trajnostnih načinov potovanj.

Izdelana Celostna prometna strategija je tudi pogoj, da bo občina v obdobju od leta 2018 dalje, lahko kandidirala za pridobitev dodatnih finančnih sredstev za izgradnjo potrebne prometne infrastrukture in sofinanciranje ostalih ukrepov iz področja trajnostne mobilnosti (npr. vzpostavitev in ureditev kolesarskih in peš povezav, večja prometna varnost otrok, boljša povezanost z ostalimi naselji, zmanjšanje izpušnih plinov, hrupa, vibracij,…).

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

V sklopu priprave Celostne prometne strategije so bile organizirane tri javne razprave za občane in zainteresirano javnost in sicer v:

- torek, 30. 8. 2016, ob 17. uri, v sejni sobi Občine Ivančna Gorica,

- sreda, 7. 9. 2016, ob 17. uri, v Domu kulture Šentvid pri Stični,

- sreda, 14. 9. 2016, ob 17. uri, v Kulturnem domu Zagradec.


Priponke:
pdfVabilo na 1. javno razpravo v Ivančni Gorici (.pdf 302KB)
pdfVabilo na 2. javno razpravo v Šentvidu pri Stični (.pdf 301KB)
pdfVabilo na 3. javno razpravo v Zagradcu (.pdf 301KB)
pdfZloženka CPS Ivančna Gorica (.pdf 627KB)
pdfPoročilo anketnega vprašalnika (.pdf 483KB)


Informacijske table:
pdf1-PANO CPS Ivančna Gorica (.pdf 1.9MB)
pdf2-PANO trajnostna mobilnost (.pdf 4.7MB)
pdf3-PANO hoja (.pdf 1.4MB)
pdf4-PANO kolesarjenje (.pdf 1.7MB)
pdf5-PANO javni potniški promet (.pdf 1.6MB)
pdf6-PANO kombinirani prevoz (.pdf 1.6MB)


Medijska sporočila:
pdf1. medijsko sporočilo CPS Ivančna Gorica (.pdf 728KB)
pdf2. medijsko sporočilo CPS Ivančna Gorica (.pdf 688KB)
pdf3. medijsko sporočilo CPS Ivančna Gorica (.pdf 327KB)
pdf4. medijsko sporočilo CPS Ivančna Gorica (.pdf 217KB)

Končno Poročilo CPS
pdfCelostna prometna strategija Občine Ivančna Gorica (.pdf 4.3MB)

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki