Izpostavljamo

Na Muljavi poteka prenova športnega igrišča

Ivančna Gorica, 06.09.2021


Občina Ivančna Gorica v neposredni bližini podružnične šole na Muljavi izvaja celovito prenovo športnega igrišča. Vrednost investicije znaša slabih devetdeset tisočakov, izbrano podjetje na javnem razpisu Eltim d.o.o. iz Krke, pa bo z deli zaključilo še v tem mesecu.
Gradbena dela obsegajo obnovo asfaltne površine in podaljšanje igrišča na vzhodni strani, zamenjava lovilne mreže in športne opreme (goli in koši), povečanje betonskih tribun ter rušenje dreves. Težava z zastajanjem vode na igrišču se bo uredilo z novim odvodnjavanjem, ki bo speljano v ponikovalnico. Po obnovi bo na igrišču na voljo igranje nogometa, rokometa, košarke na dveh koših, na novo pa bo zarisano tudi odbojkarsko igrišče z vso pripadajočo opremo. Igrišče bo imelo novo elektro inštalacijo, ter novo osvetlitev z reflektorji. Urejene bodo brežine in oporni zidovi ter urejena dodatna tri parkirišča za avtomobile in parkirišča za kolesa.
Gradbena dela si je pred dnevi ogledal tudi župan Dušan Strnad.

Na vzhodnem delu se je pred pripravljen teren za otroško igrišče, v fazi pa je pridobitev gradbenega dovoljenja za manjši objekt, ki bo služil kot sanitarije in skladišče za športne rekvizite. Med samo obnovo igrišča bo urejena dovozna pot za dostop na kmetijska zemljišča, ki se nahajajo za igriščem.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki