Izpostavljamo

Obvestilo Lovske družine Ivančna Gorica o nujnih ukrepih zaradi afriške prašičje kuge pri divjih prašičih

Ivančna Gorica, 02.04.2021


Po Evropi se še vedno vztrajno širi afriška prašičja kuga (APK), za katero so dovzetni domači in divji prašiči. Za izvajanje nujnih ukrepov za preprečevanje in zgodnje odkrivanje APK pri divjih prašičih, za zmanjševanje tveganja za vnos in širjenje APK v Sloveniji, ter izvajanje nujnih ukrepov za obvladovanje in izkoreninjenje APK pri divjih prašičih v Sloveniji, je bil lani sprejet Zakon o nujnih ukrepih zaradi afriške prašičje kuge. Na podlagi omenjenega zakona je bil 22. 1. 2021 v Uradnem listu Republike Slovenije (RS) objavljen Sklep o določitvi visoke stopnje ogroženosti zaradi afriške prašičje kuge pri divjih prašičih. Sklep določa, da za celotno ozemlje Slovenije velja visoka stopnja ogroženosti zaradi neugodne epizootiološke situacije glede afriške prašičje kuge pri divjih prašičih v sosednjih državah.
Na podlagi 4. in 14. člena Zakona o nujnih ukrepih zaradi afriške prašičje kuge pri divjih prašičih - ZNUAPK (Uradni list RS, št. 200/20), je Lovska družina Ivančna Gorica sprejela “Načrt ravnanja upravljavca lovišča”.

Vsebino načrta ravnanja si lahko ogledate na spodnji povezavi:
pdfNačrt LD APK (.pdf 15.0MB)

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki