Izpostavljamo

Jurčičevo leto, priložnost za povezovanje in prepoznavnost turistične ponudbe Ivančne Gorice

Ivančna Gorica, 19.02.2021


Jurčičevo leto 2021 ne bo le klasična obeležitev in spomin na slovenskega pisatelja, pesnika in časnikarja, ki je s prvim slovenskim romanom utemeljitelj slovenske proze. Je spodbuda vsem ustvarjalcem v kulturi in turizmu. Jurčičevo leto je priložnost za odmevno povezovanje pisane in ustvarjalne Slovenije.
Iz Muljave pri Ivančni Gorici, kjer je še danes Jurčičeva domačija, se Jurčičeva misel, lokalne vrednote in črpanje navdiha iz ljudskih prigod, širijo po vsej državi. Za občino Ivančna Gorica in za vso Slovenijo bo to posebno leto. V zavodu Prijetno domače se želimo še bolj tesno povezati tudi s turističnim gospodarstvom. Jurčičeva domačija je z zbirko ter muzejem na prostem že zdaj privlačna točka za obiskovalce. S prepoznavnim prizoriščem na prostem je tudi srce poletnega dogajanja v Občini Ivančna Gorica in ciljna točka Jurčičevega pohoda.

VABILO NA DELAVNICO


Ponudnike nastanitev, kulinarike in doživetij ter turistične vodnike in interprete vabimo v okviru operacije Jurčičev IZZIV na delavnico oblikovanja privlačnih doživetij, v povezavi z Jurčičevo domačijo. V prvem delu delavnice bomo predstavili sodobne trende oblikovanja turističnih doživetij, od načrtovanja do poteka celostne izkušnje za goste, vključno s posebnimi pozornostmi in presenečenji. V interaktivnem delu bomo skupaj viharili ideje o tem, kako povezati in preplesti ponudbo kulinarike, nastanitev in doživetij z Jurčičevo domačijo. Vabljeni ste ponudniki iz občin Ivančna Gorica, Trebnje, Žužemberk in Dolenjske Toplice.

Delavnica bo v sredo, 10. 3. 2021, ob 17. uri prek videokonferenčne ZOOM platforme.

Delavnico in razvoj produktov pripravljamo v sodelovanju s specializirano Agencijo za razvoj in komunikacije v turizmu Nea Culpa, ki se je v desetletju pozicionirala kot vodilna slovenska agencija za razvoj in promocijo inovativnih turističnih produktov in ponudbe v slovenskem turizmu.

SKUPNA AKCIJA ZAVODA PRIJETNO DOMAČE IN PONUDNIKOV
Cilj Zavoda Prijetno domače in Občine Ivančna Gorica je, da v tesnem dialogu z lokalnim turističnim gospodarstvom izkoristi potenciale Jurčičeve domačije z razvojem privlačne ponudbe za domače in tuje obiskovalce. V lanskem letu smo pričeli s procesom osvežitve ponudbe Jurčičeve domačije. Oblikovali bomo animacijsko vodenje po domačiji in zasnovali privlačno doživetje za zahtevnejše goste. Domačija bo dobila tudi svežo celostno podobo za komunikacijo z gosti. Z novim obdobjem domačije želimo vzpostaviti tudi močna partnerstva s ponudniki, saj se zavedamo, da bomo celostno izkušnjo za goste lahko zgradili samo skupaj.

Kljub zahtevnemu obdobju verjamemo v moč povezovanja in sodelovanja na novih temeljih, zato z optimizmom zremo naprej in se veselimo sodelovanja z vami. Za prijavo na delavnico ali dodatne informacije pišite na: teja.zaletelj@ivancna-gorica.si.
Zavod Prijetno domače je s strani Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja dobil potrjeno sofinanciranje zanimivega projekta, imenovanega Jurčičev IZZIV. Operacija Jurčičev IZZIV pomeni Inovativnost, Znanje, Združevanje in Izobraževanje za Vzpon turistične ponudbe celotnega območja. Povezovalna nit vsebin vseh sodelujočih ponudnikov bo prvi slovenski romanopisec – Josip Jurčič. Projekt je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki