Izpostavljamo

Predstavljamo Jurčičevo nagrajenko Marijo Zaman, članico KD Vidovo

Ivančna Gorica, 15.02.2021


Ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku je Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica Jurčičevo plaketo posamezniku podelila tudi članici Kulturnega društva Vidovo, Mariji Zaman.
Nit in šivanka ji krojita življenje. Čeprav je »mojškra«, njeno ime ni Klara. S pristopom profesionalne garderoberke deli svoje poklicne veščine v več kulturnih društvih. Zastonj ali za drobiž vedno priskoči na pomoč. Čeprav njeno življenje ni komedija, zna biti zabavna. Oder je njena odskočna deska med zvezde. Četudi je skromna, zna v različnih vlogah pokazati gracioznost. Kot igralka je odkrila svojo skrito moč. Je poštena, preprosta in enostavno vedno taka kot je: Marija Zaman.
Svojo igralsko pot je začela v gledališki skupini Petdopol Kulturnega društva Ivančna Gorica. Zadnja leta je kot igralka dejavna v Gledališču Vidovo. V Kulturnem društvu Vidovo svoje talente razdaja tudi z izdelovanjem kostumov in narodnih noš. V rojstni Muljavi v Kulturnem društvu Josipa Jurčiča poskrbi za kostume predstav letnega gledališča. Je tudi aktivna članica Kulturnega društva Harmonija, kjer z navdušenjem prepeva. Kultura je zanjo način povezovanja s soljudmi, zato se ji z veseljem predaja.

Mariji Zaman, prejemnici Jurčičeve plakete posamezniku, iskreno čestitamo!

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki