Izpostavljamo

V četrtek v Ivančni Gorici potrdili 16 novih okužb s Covid-19

Ivančna Gorica, 08.01.2021


V Ivančni Gorici se že četrti dan izvaja množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z virusom za SARS-Cov-2. Testiranje izvaja osebje Zdravstvenega doma Ivančna Gorica ob pomoči Občine Ivančna Gorica in Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica, ki sta pripravila ustrezen prostor za odvzem brisov.
Po podatkih ZD Ivančna Gorica je bilo v četrtek, 7. januarja opravljenih 129 testov, od tega je bilo 16 oseb pozitivnih (12,4 odstotka).

Testiranje se nadaljuje še v petek, 8. januarja in ponedeljek, 11. januarja, od 10. do 16. ure, na parkirišču pri Kulturnem domu Ivančna Gorica. O nadaljnjih terminih pa bomo sproti obveščali.POMEMBNO OBVESTILO ZD IVANČNA GORICA!
Občani, ki kažejo simptome okužbe (povišana temperatura, kašelj, boleče grlo, nahod, …) naj na hitro testiranje NE HODIJO, ampak se ZGLASIJO pri svojemu osebnemu zdravniku, ki jih bo napotil na PCR testiranje na Covid-19.


Občina Ivančna Gorica poziva vse, naj se ljudje na testiranje odpravijo z avtomobilom kot pa peš in tako preprečijo morebitno širjenje okužbe zaradi stikov z drugimi osebami.

Občani morajo s sabo imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Rezultat testa bo v nekaj urah posameznik prejel na SMS sporočilo in hkrati tudi navodilo, kako ravnati naprej.

Udeležence testiranja vljudno prosimo, da upoštevajo trenutno prometno signalizacijo in navodila redarske službe.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki