Izpostavljamo

Prvi dan v Ivančni Gorici opravljenih 253 hitrih testov na COVID-19

Ivančna Gorica, 06.01.2021


V torek, 5. januarja se je tudi v občini Ivančna Gorica začelo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z virusom SARS-CoV-2. Med 10. in 16. uro je zdravstveno osebje ZD Ivančna Gorico neuradno opravilo 253 testov, od katerih je bilo 31 občanov pozitivnih.
Potek množičnega testiranja v Ivančni Gorici sta si ogledala tudi župan Dušan Strnad in poveljnik Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica Jože Kozinc. Nad organizacijo postavitve prostora in samim potekom testiranja sta bila zadovoljna.

Testiranje se bo izvajalo še vse do petka, 8. januarja 2021, med 10. in 16. uro, na parkirišču pri Kulturnem domu v Ivančni Gorici.


POMEMBNO OBVESTILO ZD IVANČNA GORICA!
Občani, ki kažejo simptome okužbe (povišana temperatura, kašelj, boleče grlo, nahod, …) naj na hitro testiranje NE HODIJO, ampak se ZGLASIJO pri svojemu osebnemu zdravniku, ki jih bo napotil na PCR testiranje na Covid-19.
Občina Ivančna Gorica poziva vse, naj se ljudje na testiranje odpravijo z avtomobilom kot pa peš in tako preprečijo morebitno širjenje okužbe zaradi stikov z drugimi osebami.

Občani morajo s sabo imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Rezultat testa bo v nekaj urah posameznik prejel na SMS sporočilo in hkrati tudi navodilo, kako ravnati naprej.

Udeležence testiranja vljudno prosimo, da upoštevajo trenutno prometno signalizacijo in navodila redarske službe.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki