Izpostavljamo

Spodbudne novice iz Zdravstvenega doma Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 18.11.2020


V teh dneh je podžupan Tomaž Smole obiskal Zdravstveni dom Ivančna Gorica, kjer se je seznanil s trenutnimi razmerami v kolektivu in s težavami s katerimi se srečujejo pri svojem delu tamkajšnji zaposleni. Letos se v Zdravstvenem domu soočajo tudi s kadrovskim primanjkljajem, še posebej potem, ko sta kar dve pediatrinji zamenjali delovno okolje. Nenehna rast prebivalstva in povečanje števila otrok pa ustvarjata vedno nove potrebe.
Vsekakor je spodbudna novica, da je pred dnevi z delom pričela nova pediatrinja dr. Simona Rajtar Osredkar, dr. med., specialist pediater, kateri je podžupan izrekel dobrodošlico in ji zaželel uspešno delo in prijetno počutje v Ivančni Gorici. V teku so tudi postopki za nove kadrovske okrepitve, tako na področju pediatrije kot sicer, saj nekaj zdravnikov opravlja specializacijo in bo potem možno znova izbrati tudi osebnega zdravnika. Podžupan se je zahvalil vodstvu Zdravstvenega doma za prizadevanje pri pridobivanju novih kadrov, saj je splošno znano, da zdravnikov primanjkuje.
Direktor ZD Ivančna Gorica dr. Janez Zupančič se je ob tej priložnosti posebej zahvalil kolektivu na čelu s pediatrinjo Ksenijo Peršin Zupet, dr. med., spec., ki je poskrbela, da nihče ni bil prikrajšan za medicinsko obravnavo. S svojim odnosom je upravičila naziv za naj pediatrinjo v Sloveniji.

Seveda direktor ni pozabil na medicinske sestre, ki so v obdobju epidemije novega koronavirusa velik del bremena triažnih postopkov prevzela nase in so tudi sicer precej obremenjene. Zahvali se je v imenu občanov pridružil tudi podžupan. Obisk pa je bila tudi priložnost za pogovor o predvidenih projektih v naslednjem obdobju, kateri bodo prispevali k še boljši zdravstveni oskrbi občank in občanov Ivančne Gorice.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki