Izpostavljamo

O aktivnostih med pobratenima občinama tudi v času epidemije novega koronavirusa

Ivančna Gorica, 17.11.2020


V ponedeljek sta župan Dušan Strnad in župan pobratene občine Hirschaid iz Nemčije, Klaus Homann opravila srečanje preko videokonferenčne povezave in opravila pogovor o nadaljnjih aktivnostih medsebojnega sodelovanja. Kot na drugih področjih je epidemija novega koronavirusa močno zarezala tudi na področju sodelovanja obeh pobratenih občin.
Oktobra lansko leto sta občini s slovesnim praznovanjem v Ivančni Gorici obeležili 20. obletnico pobratenja. Letos je bilo predvideno, da bosta občini obletnico obeležili še s srečanjem občank in občanov v Hirschaidu. Žal je načrte preprečila pandemija novega koronavirusa in načrtovano srečanje v maju je bilo odpovedano in prestavljeno na čas, ko se bodo razmere umirile. Prav tako so se zaustavile tudi vse ostale aktivnosti med pobratenima občinama.
Župana sta pogovoru izmenjala informacije o trenutnih razmerah povezanih z širjenjem okužb covid-19. Podobno kot pri nas tudi v Nemčiji veljajo strogi ukrepi umirjanja javnega življenja. Zagotovo druženje večjega števila ljudi in prireditev tudi pri njih še nekaj časa ne bo možno izvajati. Župana sta se strinjala, da se obeležitev obletnice skuša izpeljati v letu 2021, seveda odvisno od razmer, ki bodo vladale v obeh državah.

Župan Dušan Strnad
je s sodelavci predstavil tudi nekaj pobud, kako bi tudi v teh razmerah, ko običajna srečanja niso izvedljiva, ohranili in razvijali pobratenje na daljavo. Tudi ustanove, kot so šole v obeh občinah in društva, bi lahko vzpostavili aktivnosti na daljavo. Tako je bil eden izmed sklepov ponedeljkovega pogovora tudi ta, da občini v bližnji prihodnosti pripravita pobude za sodelovanje v času pandemije novega koronavirusa.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki