Izpostavljamo

Prvi dan razdeljenih preko 50 brezplačnih toplih obrokov za učence in dijake iz občine Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 10.11.2020


S ponedeljkom, 9. novembra 2020, so se začeli zagotavljati brezplačni topli obroki socialno ogroženim učencem in dijakom občine Ivančna Gorica. Po podatkih ravnateljev osnovnih šol in srednje šole so na petkov poziv prejeli:
  • Osnovna šola Stična 41 vlog, od katerih je 37 upravičenih;
  • Osnovna šola Ferda Vesela Šentvid pri Stični 5 vlog in
  • Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica 4 vloge, od tega bo en dijak zaradi stalnega prebivališča v sosednji občini topel obrok prejemal v svoji občini.
  • Hkrati se sprotno poskrbi še za vse druge dijake, ki šolo obiskujejo izven občine in so upravičeni do toplih obrokov.
Kot nam je zaupal ravnatelj OŠ Stična Marjan Potokar kosila pripravljajo in delijo v kuhinji matične šole med 11. in 12.30 uro. Prvi dan so organizirali tudi razvoz za 15 učencev in sicer v smeri Stične (parkirišče pri samostanu), PŠ Višnje Gore, PŠ Krke, Podbukovja in Velikih Les. Zaradi manjšega števila prejetih vlog v šentviški šoli, sta se ravnatelja obeh osnovnih šol iz naše občine dogovorila, da bo stiška šola zagotovila 5 dodatnih kosil za učence iz Šentvida pri Stični. Prevzem pa opravi predstavnik njihove šole.

V imenu Štaba Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica se zahvaljujemo vsem šolam, ki so priskočili na pomoč pri zagotavljanju in dostavi brezplačnih toplih obrokov za učence in dijake naše občine. Posebna zahvala gre tudi osebju v kuhinji.

Podatki o številu razdeljenih obrokov se dnevno spreminja glede na potrebe upravičenih učencev in dijakov.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki