Izpostavljamo

Gradnje kanalizacije Stična 5. faza napreduje

Ivančna Gorica, 23.10.2020


V Stični, natančneje na območju stanovanjskih objektov v zaselku nad kulturnim domom v smeri proti »Malemu Borštu«, potekajo intenzivna gradbena dela za izgradnjo kanalizacije za odpadne in meteorne vode. Gradbišče sta si pred dnevi ogledala tudi župan Dušan Strnad in tehnični direktor izvajalskega podjetja Komunalne gradnje Grosuplje Jože Kozinc.
Gradnja kanalizacijskega omrežja v Stični poteka v več fazah. Občina Ivančna Gorica je letos zagotovila sredstva za gradnjo t.i. pete faze, ki zajema približno 750 metrov kanalizacije za odpadne vode in 500 metrov kanalizacije za meteorne vode. Izvajalsko podjetje Komunalne gradnje Grosuplje je skupaj s pogodbenim partnerjem Javnim komunalnim podjetjem Grosuplje začelo z gradnjo v mesecu avgustu. Gradnja skoraj 500.000 evrov vrednega projekta poteka po zastavljenem terminskem načrtu.
Pred dnevi sta si gradbišče ogledala župan Dušan Strnad in direktor Jože Kozinc, ter se tudi sama prepričala o zahtevnosti gradbenih del. Gradnja namreč poteka znotraj strnjenega naselja, poleg tega pa je teren izjemno kamnit.

Izvajalec del kljub temu zagotavlja, da bodo dela zaključena v skladu s pogodbenim rokom, to je do konca leta 2020. Zaradi zahtevnosti projekta so gradbena dela moteča tudi za okolico, zato izvajalsko podjetje prebivalce na območju gradnje še naprej prosi za razumevanje.

Foto: Matej Šteh


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki