Izpostavljamo

Poziv občanom poveljnika Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica Jožeta Kozinca

Ivančna Gorica, 21.10.2020


Štab CZ občine Ivančna Gorica in vodstvo Občine Ivančna Gorica se redno sestajata in spremljata razmere v zvezi z širjenjem okužb COVID-19. Žal so se okužbe začele širiti tudi v občini Ivančna Gorica, zato veliko pozornosti namenjamo opozarjanju in obveščanju lokalnega prebivalstva.
Poveljnik civilne zaščite občine Jože Kozinc sporoča, da je od ponedeljka, ko je bila razglašena epidemija, ponovno aktiviran državni načrt Civilne zaščite, s tem pa tudi občinski načrt. Štab ugotavlja, da ima na zalogi dovolj zaščitnih mask in sredstev za razkuževanje in drugih zaščitnih sredstev za izvajanje nalog in delovanje organov lokalne skupnosti. Štab je vseskozi v stiku z Zdravstvenim domom Ivančna Gorica in ostalimi javnimi zavodi v občini. Ponovno je tudi aktivirana baza prostovoljcev, v primeru, da bi občani zaradi omejitev in ukrepov potrebovali dodatno pomoč, zlasti ostareli.

Za občanke in občane občine Ivančna Gorica je vzpostavljena dežurna številka 041 788 660 in elektronski naslov: tatjana.markelj@ivancna-gorica.si za vsa vprašanja v zvezi s pomočjo pri vsakdanjih opravilih in izvajanju osnovnih življenjskih potreb.

Štab CZ bo vse informacije povezane z ukrepi v času epidemije še naprej objavljal na občinski spletni strani in v občinskem časopisu Klasje.

»Pozivam da spoštujete sprejete ukrepe, da uporabljate zaščitne maske, razkužila, upoštevate varno razdaljo in skrbite za pravilno higieno kašlja. Vse občanke in občane, ki uporabljajo t.i. pametne telefone naprošam, da si naložijo aplikacijo OSTANI ZDRAV. Samo s skupnimi močmi nam bo uspelo, da bomo zaustavili širjenje okužb«, še dodaja Kozinc.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki