Izpostavljamo

Kampanja Covid-19 - Nalezimo se dobrih navad

Ivančna Gorica, 20.10.2020


Na Ministrstvu za zdravje, so v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pripravili kampanjo »Nalezimo se dobrih navad«, ki je glede na aktualno stanje v zvezi s poslabšano epidemiološko situacijo v Sloveniji še kako aktualna.
Z njo ozaveščajo, da lahko z upoštevanjem pravil stroke (umivanje rok, nošenje maske in vzdrževanje distance ter tudi z uporabo aplikacije #ostanizdrav) pred širjenjem novega koronavirusa zaščitimo sebe in s tem tudi druge. Upajo, da bodo ta priporočila postala dobre navade vseh nas. Uradna spletna stran kampanje živi na naslovu www.dobre.navade.si, spremljate lahko tudi FB ministrstva za zdravje.

https://www.gov.si/teme/kampanja-covid-19-nalezimo-se-dobrih-navad/

Priporočamo tudi ogled higienskih navodil NIJZ https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19

Higienski ukrepi proti koronavirusu: najbolj preprosti ukrepi so pri preprečevanju virusa zelo učinkoviti, če se jih le dosledno držimo. Pazimo na redno uporabo maske na javnih površinah, poskušamo se ne dotikati obraza, bolj pogosto si umivajmo roke, če pa to ni možno, si jih razkužimo, ohranjamo varno razdaljo, kašljamo in kihamo v rokav ter ostanemo doma, ko se ne počutimo dobro in imamo vročino.

Ostanimo zdravi, varujmo šibkejše!


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki