Izpostavljamo

Demenci prijazna točka tudi v Knjižnici Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 13.10.2020


Konec septembra je bila v Knjižnici Ivančna Gorica odprta peta Demenci prijazna točka (DPT) na območju Občine Ivančne Gorice. Slednja se je pridružila že štirim točkam, in sicer na sedežu Občine Ivančna Gorica, v Zdravstvenem domu Ivančna Gorica, v gostinskem lokalu Jama -Stična ter v Podružnici Ivankine Spominčice.

Odprli sta jo vodja knjižnice ga. Ksenija Medved in predsednica Ivankinih Spominčic ga. Anja Žitnik. Ob Svetovnem mesecu Alzheimerjeve bolezni je bila v Knjižnici Ivančna Gorica na posebnem mestu »Knjižna razstava« strokovne literature, leposlovja ter zadnjih dveh številk revije Spominčica, kar so obiskovalci knjižnice z zanimanjem sprejeli in si marsikatero knjigo izposodili.

Širjenje mreže DPT po Sloveniji postavlja osnove za oblikovanje demenci prijaznega okolja, v katerem osebe z demenco dlje živijo samostojno ter so spoštovane in aktivne uporabnice storitev v skupnosti. Še več, z ustrezno obravnavo in podporo na regionalni ravni, bomo prispevali k premagovanju neupravičenih predsodkov o bolezni ter spodbujali ohranjanje socialne mreže vseh živečih v skupnosti.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki