Izpostavljamo

Začela se je gradnja odprtega optičnega omrežja RUNE

Ivančna Gorica, 08.10.2020


Občina Ivančna Gorica obvešča, da se je na območju občine začela gradnja odprtega optičnega omrežja RUNE, ki bo območje občine pokrilo iz treh central (S16, S18 in S20). Podjetje RUNE Enia d.o.o. bo zgradilo optično omrežje visokih hitrosti, s katerim bodo občani lahko prosto izbirali ponudnike storitev, ki ponujajo televizijske, telefonske in internetne pakete.
Gradnja optičnega omrežja v naselju Znojile pri Krki.

Gradbena dela so se začela na območju centrale S18, ki je locirana na Krki in bo pokrivala večji del naše občine. Izvajalsko podjetje GPO gradnje d.o.o. obvešča, da bodo zaradi gradnje kabelske kanalizacije bile morebitne enourne popolne zapore občinskih cest. Vse udeležence v prometu in krajane prosijo za strpnost in upoštevanje prometne signalizacije. Gradnja optičnega omrežja se izvaja od centrale proti najbolj oddaljenim krajem v občini.

Centrala S20, ki je locirana v sosednji občini Litija, bo pokrivala severni del občine, centrala S16, ki je locirana v občini Grosuplje, pa bo pokrivala zahodni del občine (Višnja Gora s sosednimi naselji). Seznam naselij central, ki jih pokrivajo centrale S16, S18 in S20 najdete na naslednji xlsxPOVEZAVI (.xlsx 16KB) .

Gradnja omrežja iz centrale S20 v Litiji že poteka, gradnja iz centrale S18 na Krki je v začetni fazi, gradnja centrale S16 iz občine Grosuplje, pa se bo predvidoma začela proti koncu naslednjega leta.
Ker je gradnja optičnega omrežja do posameznega objekta odvisna tudi od izkazanega interesa posameznih gospodinjstev, vas podjetje RUNE poziva, da vsi, ki ste na območju central S18 ter S20 in še niste oddali naročila po optičnem priključku RUNE, storite čimprej in ne zamudite zadnje priložnosti za pravočasno naročilo priključka.

Naročilo* lahko oddate s klicem na telefonsko številko 01 / 292 72 30 ali preko elektronske pošte na narocanje@eurocon.si. Obrazec za povpraševanje po optičnem priključku RUNE lahko dobite na tej POVEZAVI – PRIJAVNI OBRAZEC, na spletni strani www.eurocon.si ali neposredno pri izvajalcih gradbenih in montažnih del. Podjetje Eurocon d.o.o. kot pogodbeni partner za sklepanje pogodb za gradnjo uporabniških priključkov podjetja RUNE Enia d.o.o. zagotavlja brezplačno pomoč in svetovanje pri naročanju optičnih priključkov in telekomunikacijskih storitev v omrežju Rune.

Enkratni strošek izgradnje optičnega priključka med gradnjo** znaša 150,00 € (z DDV) za gospodinjstva in 167,13 € (z DDV) za pravne subjekte. V plačilo je vključeno tudi nadaljnje vzdrževanje priključka. Vsak naročnik, ki bo imel zgrajen hišni optični priključek Rune, si bo lahko izbral katerega koli ponudnika internetnih, televizijskih ali drugih storitev.

* Priključke v odprtem omrežju RUNE bodo lahko naročili tisti uporabniki, ki so uvrščeni na seznam za izgradnjo.
** Kasnejša izgradnja priključka je možna, vendar bo naročnik kril vse dejanske stroške izgradnje priključka.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki