Izpostavljamo

Poslanica župana Dušana Strnada ob Svetovnem dnevu učiteljev - 5. oktober

Ivančna Gorica, 05.10.2020


Spoštovane učiteljice in učitelji, profesorice in profesorji, vzgojiteljice in vzgojitelji iskrene čestitke ob Svetovnem dnevu učiteljev, ki ga s ponosom praznujete 5. oktobra.
Ob letošnjem prazniku dneva učiteljev, ki poteka pod geslom »Učiteljice in učitelji: tudi v krizi ključni soustvarjalci prihodnosti!«, bi se vam rad v svojem imenu in v imenu Občine Ivančna Gorica zahvalil za odlično opravljanje poklica učitelja, ki dan danes ni samo poklic, ampak mnogo več. Je eden najpomembnejših poklicev v družbi, ki poučuje in vzgaja nove rodove. Je poklic s katerim je zelo težko krmiliti med vso tehnologijo, ki nam jo ponuja današnji čas in pristnim pristopom do otrok. Je poklic, ki naše otroke usmerja na pravo pot ki jih vodi skozi življenje.

Letošnji pojav novega koronavirusa je zahteval hitre spremembe na vseh ravneh našega življenja. Tako je bilo tudi v šolstvu. Ob razglasitvi epidemije meseca marca pri nas, smo bili primorani šolanje iz šolskih klopi "preseliti" na daljavo - preko svetovnega spleta.
Lahko rečem, da ste z vso vnemo občudovanja in poguma poprijeli za delo, ki vam je bilo tuje, a kljub temu opravili izjemno veliko delo. Ne samo učitelji, tu je še vodstvo šol - ravnatelji, svetovalni delavci in drugo šolsko osebje. Pa da ne pozabim še na zaposlene v vzgojno-varstvenih zavodih. Zahvala gre tudi staršem otrok, ki so se v drugi polovici minulega šolskega leta prelevili v začasne "korona" učitelje. Vsi se zavedamo da je bila takšna ali drugačna naloga za marsikoga zelo težka.

Za nami dober mesec dni od začetka novega šolskega leta 2020/2021. Kljub ponovnemu porastu okužb v zadnjem obdobju, verjamem in močno upam, da se bo šolski pouk nadaljeval po začrtanih smernicah. Ob upoštevanju preventivnih ukrepov, ki nam jo pripisuje zdravstvena stroka, nam bo vsem uspelo premagati še tako močen virus.

Naj se vam zato ob današnjem prazniku še enkrat zahvalim za vso potrpežljivost, učinkovitost in strokovnost, ki jo kažete vsak dan v razredih in šolskih hodnikih ter hvala ker ste srce in duša naših izobraževalnih zavodov. Ni besed, ki bi opisale hvaležnost in hvala čisto vsakemu od vas, ki sestavljate celoto. Naj bo današnji dan samo vaš dan.

Vaš župan Dušan Strnad


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki