Izpostavljamo

Pridelki nenavadnih oblik: Krompir slonček, viseča buča, XXL paradižnik, … pa pri vas?

Ivančna Gorica, 11.09.2020


Vroči poletni meseci, so poleg dopustniških dni, namenjeni tudi obdelovanju domačih vrtičkov, vrtov, njiv, … Iz zanesljivih virov lahko sporočimo, da je letošnja korona kriza pri kmetovalcih poskrbela za dobro letino pridelkov. Še posebej je bila letos bogata za krompir, dobro pa je obrodila tudi ostala zelenjava. V nadaljevanju objavljamo fotografije z motivi pridelkov, ki so tako ali drugače zanimivi po obliki, teži, velikosti oziroma so neobičajno razraščeni.
Zakonca Kralj sta nam zaupala, da je letošnja bera na Velikih Vrheh čebule in krompirja še posebej dobro obrodila. To je več kot očitno na spodnjih fotografijah, kjer kozolček kar »joka« od premočne čebule. Pohvalita pa se lahko tudi z zanimivimi oblikami krompirja.
/data/aktualno/sporocila_obvestila/2020/pridelki/IMG_20200723_082211.jpg
Iz obrobja občine so nam sporočili, da v vasici Boga vas gojijo tujo rodno rastlino, visečo bučo. Na uredništvo smo bili pozvani, da si to redko posebnost čimprej ogledamo, saj bo gravitacija slej ko prej opravila svoje.
Iz Stične poročajo, da se lahko pohvalijo z XXL paradižniki. Iz fotografije je razvidno, da je letošnja povprečna teža paradižnikov krepko čez pol drugo kilo.
V nadaljevanju objavljamo še nekaj zanimivih oblik krompirja (morski pes, kaktus, ljubezensko srce, …), do tistih, ki so krepko prekoračili težo enega kilograma.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki