Izpostavljamo

Ivančna Gorica bo dobila sodobno avtobusno postajališče in prenovljeno železniško postajo

Ivančna Gorica, 28.07.2020


Slovenske železnice s ciljem pospeševanja uporabe javnega potniškega prometa, spodbujanjem trajnostne mobilnosti in zmanjševanja emisij na okolje urejajo nova parkirišča za kolesa. V okviru skupnega projekta ministrstvo, direkcija in podjetje SŽ-Infrastruktura sicer načrtujejo postavitev novih kolesarnic in parkirišč za kolesa na celotnem slovenskem železniškem omrežju, kar pomeni na 220 železniških postajah in postajališčih. Prenovo bo doživela tudi železniška postaja v Ivančni Gorici.
Na vzhodnem delu železniške postaje je bila pred dnevi urejena betonska plošča, kjer bosta postavljena dva nadstreška za parkiranje 20 koles. Na zahodni strani pa je predviden prostor za izposojo električnih koles, prostor za izposojo navadnih koles in blok za parkiranje koles. Izvajalec Slovenskih železnic bo na tem delu s tlakovanjem in položitvijo kabelske kanalizacije pripravil prostor za postavitev opreme in stojal za izposojo e-koles.
Poleg ureditve prostorov kolesarnic na obeh delih postaje pa Občina Ivančna Gorica v sodelovanju s Slovenskimi železnicami pripravlja projekte za prenovo avtobusne postaje in prometno ureditev s preureditvijo krožišča v neposredni bližini. S celovito prenovo bo Ivančna Gorica »dobila« dostojno in sodobno avtobusno postajališče v samem centru kraja.
Občina Ivančna Gorica je sicer v letošnjem letu tudi zagotovila dodatna parkirišča za avtomobile na prostoru nekdanjega »skladišča« hlodovine pri železniški postaji.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki