Izpostavljamo

FOTO: Nevihte in nalivi v noči na petek razdejala številna območja po občini

Ivančna Gorica, 24.07.2020


Po besedah poveljnika občinske civilne zaščite Jožeta Kozinca in poveljnika Gasilske zveze Ivančna Gorica Slavka Zaletelja je neurje najhuje razdejalo območja Krajevnih skupnosti Ivančna Gorica, Metnaj, Muljava, Stična in Višnja Gora.
Neurje in deževje v noči na petek se je zneslo nad številnimi potmi, propusti in cestami. Voda je zalila številne objekte, med njimi tudi objekt stiškega samostana, poslovilni objekt v Stični ter podrlo oporni zid in poškodovalo grobišča na pokopališču v Stični. Že celotno noč in jutro so na terenu prostovoljni gasilci in dežurne službe, ki pomagajo pri sanaciji številnim občankam in občanom.
Vremenske napovedi za prihodnje ure niso nič kaj vzpodbudne, saj se še več nevihtnega dogajanja pričakuje tekom popoldneva in v noči na soboto.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki