Izpostavljamo

Občinski svetniki na ogledu najsodobnejšega kulturnega kompleksa v občini

Ivančna Gorica, 23.06.2020


Člani Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica so si v pred začetkom 13. redne seje ogledali zaključek obnovitvenih del v notranjosti Kulturnega doma v Šentvidu pri Stični. Prenova je zajemala obnovo notranjih prostorov, od dvorane, balkona, odra, do prostorov v zaodrju. Svečane otvoritve zaradi obvladovanja širjenja nalezljive bolezni novega koronavirusa še ni mogoče izpeljati, bo pa izvedena takoj, ko bodo razmere to dovoljevale.
Predsednik Krajevne skupnosti Šentvid pri Stični Silvo Praznik je prisotnim občinskim svetnikom povedal, da je sama sanacija kulturnega doma potekala v treh delih. Prva in druga faza je zajemala obnovo zunanjosti, s streho in fasado, zadnja 3. faza pa je vsebovala kompletno prenovo notranjih prostorov, ki se je zaključila v spomladanskih mesecih. Praznik se je ob tej priložnosti še posebej zahvalil vodstvu občine in članom občinskega sveta za posluh v času gradnje.
Nad videno prenovo v notranjosti je bil navdušen tudi župan Dušan Strnad. Povedal, da je prenovljen hram kulture v Šentvidu trenutno najlepši in najsodobnejši kulturni kompleks v naši občini. Naslednji oreh, ki ga bo potrebno streti na področju kulture v občini Ivančna Gorica je prenova kulturne dvorane na Muljavi in začetek gradnje Kulturno upravnega centra v Ivančni Gorici. Ob zaključku del se je tudi župan zahvalil vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri prenovi res lepega objekta.
V nadaljevanju je strokovna sodelavka iz občinske uprave Mojca Globokar Anžlovar podrobno predstavila gradbena dela prenove kulturnega doma. Omenila je še, da je del sanacijskih del potekal tudi v spodnjih prostorih, kjer domuje Društvo likovnikov Ferda Vesela Šentvid pri Stični.
Iz Šentvida pri Stični so svetniki 13. redno sejo nadaljevali v prostorih Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki