Izpostavljamo

Kultura doma - Čriček v daljavi je pesem zapel

Ivančna Gorica, 19.06.2020


V tihem večeru lahko srečneži prisluhnemo pesmi čričkov, ki godejo po svoje, brez meja in naravnost predano. Njihovo pesem je zaslišala tudi Gabrijela Cedilnik in začutila navdih za otroške pesmi, ki jih je objavila v knjigi Čriček v daljavi je pesem zapel. Knjiga je v letu 2019 izšla v založništvu JSKD OI Ivančna Gorica.
Avtorica je v naši občini poznana tudi kot zborovodkinja Ženskega pevskega zbora Harmonija. Prav njeno glasbeno znanje je pripomoglo k ritmični izvedbi pesmi, ki so bile prvotno namenjene njenim vnukom.

Na posnetku lahko prisluhnete poeziji v interpretaciji avtorice. Njene pesmi so igrive, nagajive in radožive. Barvitost in tenkočutnost ustvarjajo tudi ilustracije Karmine Zadnik, ki je željo po slikanju uresničila na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Grosuplje.

Rubrika »Kultura doma-povezani na daljavo« nastaja v sodelovanju Občine Ivančna Gorica, JSKD OI Ivančna Gorica in ZKD občine Ivančna Gorica.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki