Izpostavljamo

Zavod Prijetno domače je dobil potrjen projekt za nadgradnjo Jurčičeve domačije

Ivančna Gorica, 03.06.2020


Zavod Prijetno domače je s strani Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja dobil potrjeno sofinanciranje zanimivega projekta, imenovanega Jurčičev IZZIV. Operacija Jurčičev IZZIV pomeni Inovativnost, Znanje, Združevanje in Izobraževanje za Vzpon turistične ponudbe celotnega območja. Povezovalna nit vsebin vseh sodelujočih ponudnikov bo prvi slovenski romanopisec – Josip Jurčič.
Jurčičeva domačija na Muljavi je eden redkih primerov muzeja na prostem v Sloveniji ter kulturni spomenik, ki ohranja podobo dolenjske kmečke arhitekture, hkrati pa tudi dom največjega slovenskega pripovednika in avtorja prvega slovenskega romana. Glavni cilj projekta Jurčičev IZZIV je celostna prenova in nadgradnja Jurčičeve domačije, v sodelovanju z lokalnim okoljem.

Skozi operacijo bodo oblikovali dva nova turistična produkta, za katera želijo, da povežejo lokalne ponudnike in okolje. Zato pri projektu sodeluje tudi Turistično društvo Muljava, ki bo sodelovalo pri vseh fazah projekta.
Zavedajo se, da bodo namreč le tako poskrbeli, da bo kraj enega največjih slovenskih pisateljev, o katerem se že v mladih letih uči prav vsak Slovenec, predstavljal hram slovenske besedne dediščine tudi prihodnjim rodovom. Uspešno implementirani novi turistični produkti bodo v okolje pripeljali nove obiskovalce, bolj povezano turistično ponudbo, več bo prihodkov, omogočili pa bodo trajnostno rast in razvoj celotnega območja.

Zavod Prijetno domače; Foto: Dominik Lavrih, Foto Markelj

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki