Izpostavljamo

Folklorne pripovedi iz naše občine za zaključek pravljične sezone + nagradna igra

Ivančna Gorica, 19.05.2020


Pred kratkim so v knjižnici v Ivančni Gorici zaključili sezono pravljic. Pravljičarka, dipl. etnologinja Petra Špehar iz Višnje Gore je letos izvajala »Pravljice ob kovčku«, iz katerega je vedno potegnila kaj zanimivega, od lutk, do čarovnij do besednih iger in ugank. Bile so to klasične pravljice, za zaključek pa so posneli domače, lokalne folklorne pripovedi. Od torka (ko naj bi potekal zaključek) in do petka so vsak dan poslali prijavljenim novo pravljico. Preko »Bralnih novic« so jih poslali tudi šolskim mentorjem, nekateri jih že pridno uporabljajo pri pouku.

Sedaj vse štiri objavljamo še na občinski strani in vas hkrati izzivamo k reševanju uganke in sicer: V kateri pripovedi pravljičarka izreče besedo koronavirus in v kateri "Prijetno domače". Če veste, se oglasite v komentarju, izžrebanec bo prejel dragoceno knjižno nagrado z naslovom »Lepote in vrednote treh dolin«, ki vsebuje popis izletov po naši in sosednjih občinah. Glejte, se zabavajte in sodelujte v igri za nagrado.

Zakaj imajo zajci kratek rep


Pavček


Reven mladenič in modra kraljična


Špicparklc
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki