Izpostavljamo

Ivanški vrtci in šole pripravljeni na ponoven prihod otrok

Ivančna Gorica, 16.05.2020


S ponedeljkom 18. maja 2020, se v vrtčevske in šolske klopi ponovno vračajo otroci, učenci in dijaki. Kako so se pripravili na vrnitev otrok, smo preverili pri Vrtcu Ivančna Gorica, Osnovni šoli Stična, Osnovni šoli Ferda Vesela Šentvid pri Stični in Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.
Kot je že bilo povedano z 18. majem v osnovne šole prihajajo učenci prve triade, od 1. do 3. razreda ter dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. Na enotedenskem »premoru« zaenkrat ostajajo še učenci 9. razredov, ki se bodo vrstnikom prve triade pridružili 25. maja. Učenci preostalih razredov od 4. do 8. razreda bodo s šolanjem še naprej nadaljevali na daljavo. Z 18. majem se odpirajo tudi vse enote Vrtca Ivančna Gorica v občini Ivančna Gorica.

Ravnatelj največje slovenske šole OŠ Stična Marjan Potokar sporoča, da so si takšne odločitve po ponovni vrnitvi v šolske prostore želeli vsi: učenci, starši in učiteljski zbor. »Delo na daljavo je sicer izziv in vsi smo se naučili marsikaj novega, ampak neposredno delo je popolnoma nekaj drugega«, sporoča Potokar, ki opozarja, k strogem spoštovanju navodil zdravstvene stroke. »Le tako bomo varni pred ponovnem izbruhu virusa.«
Ob ponovnem odprtju šolskih vrat je vse pripravljeno tudi v Šentvidu pri Stični. Nova ravnateljica OŠ Ferda Vesela Angelca Mohorič sporoča, da so na šoli opremljeni z vsemi zaščitnimi sredstvi, prav tako so šolo v teh dneh temeljito razkužili in očistili. Prav tako so uredili tudi vse potrebne prevoze otrok. Podružnična šola v Temenici bo pouk izvajala na matični šoli, prav tako bodo s poukom nadaljevali v Centru za zdravljenje bolezni otrok v Šentvid pri Stični. »Na ponedeljkov začetek smo se dobro organizirali, glede na možnosti, ki so nam bile dane. Verjetno pa nam bo čas drugega tedna pokazal, kako smo bili pri tem uspešni«, sporoča ravnateljica, ki se za vso pomoč in podporo zahvaljuje tudi Občini Ivančna Gorica. »Z vašo pomočjo bomo lahko uspešno nadaljevali s poukom v šoli«, še dodaja.

Znova se bo zaslišal tudi otroški živžav v vseh enota Vrtca Ivančna Gorica. Ravnateljica Branka Kovaček sporoča, da je poslovni čas prvega tedna v vseh oddelkih od 6. do 16.30 ure. V nadaljevanju pa bodo spremljali realen prihod in odhod otrok ter o tem starše otrok obvestili o morebitni spremembi (skrajšanju) poslovalnega časa. Matematično so na naslov Vrtca dobili ravno prav prijav, ki bi zadostila NIJZ normativom priporočljivega števila otrok v oddelkih (8 oziroma 10). »Poslovali bomo pod malce drugačnimi pogoji, a nič prehudega ali posebnega.« Več o poslovanju si preberite na spletni strani vrtca.
Ponovno v šolo prihajajo tudi dijaki – maturanti zaključnega letnika. Ravnatelj ivanške srednje šole Milan Jevnikar sporoča, da se ob upoštevanju strogih zdravstvenih ukrepov ponovno odpira Srednja šola Josipa Jurčiča za dijake četrtošolce. Urnik so prilagodili pripravam na maturo. »Upamo, da bomo v sicer zelo kratkem dvotedenskem času uspeli znanje dijakov dopolniti tako, da bo tudi letošnja matura uspešna, tako kot vsa leta doslej«.

Starši vseh otrok pa si lahko podrobne informacije o delu vrtca in šol, v tem še izrednem času, preberejo na spletnih straneh zavodov.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki