Izpostavljamo

VIDEO: Kultura doma – zaplešimo z Otroško folklorno skupino Vidovo

Ivnačna Gorica, 15.05.2020


Tokrat velja povabilo, da z nami zaplešete. Otroška folklorna skupina Vidovo je s svojo mentorico Katarino Kotar za nas pripravila ljudski ples Požugana. Naučili se boste lahko korakov, na koncu pa se boste skupaj z njimi zavrteli. Če se boste pri tem vsaj malo zadihali, boste začutili tudi koristi, ki jih ima ples za zdravje. V Otroški folklorni skupini Vidovo se tega lotijo skozi igro.
Otroška folklorna skupina VIDOVO deluje že vse od leta 1993. Skupino vodi Katarina Kotar ob pomoči Neje Kristan in Ane Adamlje. Vsa leta otroška folklorna skupina sodeluje na občinskih revijah folklornih skupin. Od leta 2001 je skupina redna udeleženka regijskih revij otroških folklornih skupin, na katerih je prejela tako bronasta kot srebrna odličja. V letu 2018 pa se je uvrstila med 10 najboljših otroških folklornih skupin ter prejela zlato priznanje za državni nivo. V letu 2019 je za dolgoletno aktivno delovanje in izjemne dosežke na področju ohranjanja slovenskega ljudskega izročila prejela Jurčičevo plaketo skupini, ki jo podeljuje ZKD občine Ivančna Gorica.

Otroška folklorna skupina Vidovo vas vabi k ohranjanju slovenskega ljudskega izročila.

Rubrika »Kultura doma-povezani na daljavo« nastaja v sodelovanju Občine Ivančna Gorica, JSKD OI Ivančna Gorica in ZKD občine Ivančna Gorica.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki