Izpostavljamo

Letošnji Teden ljubiteljske kulture v znamenju inštrumentalne glasbe

Ivančna Gorica, 15.05.2020


Sedmi Teden ljubiteljske kulture (TLK), ki vsako pomlad po vsej Sloveniji in zamejstvu za dober teden združi ustvarjalce in ljubitelje kulture, bo letos med 15. in 24. majem precej drugačen, kot smo ga bili vajeni, sporočajo z Javnega sklada za ljubiteljske dejavnosti. Namesto na prireditve, druženja in izobraževanja, ki so se običajno odvijala po vsej Sloveniji, se dogajanje zaradi epidemije seli na splet.
Sedmi Teden ljubiteljske kulture 2020 (TLK 2020) poteka v nekoliko drugačni obliki, kot smo bili vajeni do sedaj. Zaradi aktualne situacije v zvezi z novim koronavirusom bo večina aktivnosti potekala na spletu – na spletni strani TLK tlk.jskd.si ter na socialnih omrežjih, Facebooku in Instagramu. Rdeča nit letošnjega festivala ljubiteljske kulture in umetnosti je inštrumentalna glasba, za večjo promocijo le te med mladimi in mladimi po srcu pa bo poskrbel letošnji ambasador, klarinetist, pevec, radijski in televizijski voditelj, Dejan Kranjc.

Tako na FB TLK profilu že potekajo predstavitve kulturno-umetniških društev in skupin, ki se ukvarjajo z inštrumentalno dejavnostjo pri nas (godbe na pihala, big bandi, tamburaši, mandolinisti, citrarji, orgličarji, ipd.) predstavitve različnih inštrumentov, v času karantene pa je že nastalo kar nekaj zanimivih glasbenih izdelkov, ki si jih lahko ogledate spodaj. Na socialnih omrežjih bodo potekale tudi nagradne igre, namesto otvoritvenega dogodka bodo po spletu zaokrožile viralne poslanice ambasadorja, Dejana Krajnca, direktorja JSKD, mag. Marka Repnika, pa tudi ministra za kulturo, dr. Vaska Simonitija, ki je častni pokrovitelj letošnjega Tedna ljubiteljske kulture.
Kako lahko sodelujete?
Kulturna društva in ostale organizacije, zveze, umetniške skupine, posamezni ustvarjalci … lahko sodelujete s prijavo spletnih vsebin ali dogodkov na spletni strani tlk.jskd.si. Do letos ste prijavljali kulturne dogodke vseh vrst, javne vaje, dneve odprtih vrat, okrogle mize, predavanja, zaradi specifične situacije pa letos lahko prijavite spletne vsebine, ki ste jih ali jih še boste pripravili od doma v času karantene. Dogodek prijavite po klasičnem postopku, le dodajte povezavo na spletno vsebino, ki jo želite prijaviti. Čeprav bo TLK formalno do 24. maja, lahko ustvarjalci prijavijo tudi dogodke, ki bodo trajali do 15. Junija. V kolikor bodo v času od 15. maja in 15. junija dovoljeni tudi klasični kulturni dogodki, seveda prijavite tudi te. Za vse prijavitelje dogodkov bodo na FB TLK strani in Instagram profilu potekale tudi nagradne igre z zanimivimi in atraktivnimi nagradami. Najbolj domiselne stvaritve v času karantene in tudi po njej pa bomo tudi posebej izpostavili na vseh informacijskih spletnih kanalih JSKD.

Vir: Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki