Izpostavljamo

Občina tudi v času epidemije izvaja gradbena dela v Višnji Gori

Ivančna Gorica, 13.05.2020


Kljub razmeram, ki jih zadnje mesece povzroča epidemija novega koronavirusa, se gradbena dela po občini ponovno nemoteno izvajajo. Tako se v Višnji Gori v teh dneh zaključuje prvi del ureditve mestnega jedra Višnje Gore, ki je neposredno povezana s projektom Hiše Kranjske čebele. Dela sta si pred dnevi ogledala župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole.
Po predhodnih arheoloških raziskavah se na spodnjem delu samega centra mestnega jedra zaključuje tlakovanje platoja. Na platoju je obnovljen grb starodavnega mesta Višnje Gore, pripravljen pa je temelj za ponovno postavitev Valvasorjevega vodnjaka, ki je bil pred začetkom del odpeljan v restavriranje.
Po zaključku prvega sklopa prenove sledijo gradbena dela na objektu nekdanje stare šole. Dela bodo zajemala tudi ureditev neposredne okolico objekta in obeležja Kranjske čebele.
Stanovalci imajo omogočen dostop do svojih objektov. Parkiranje je na voljo pri bližnjem učnem čebelnjaku Kranjske čebele.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki