Izpostavljamo

Kultura doma – Barve iz narave

Ivančna Gorica, 12.05.2020


Iz sive zime smo zaplavali v topel objem pomladi. Narava se je skozi zgodnjo pomlad že nekajkrat barvno preodela iz svetlih v temne zelene, iz belih v rožnate in ostale odtenke mavrične palete. Nobenega razloga ni, da bi bilo naše življenje črno - belo. To nam zagotavlja tudi profesorica likovne vzgoje, Jelka Rojec, ki je na polju kulture prepoznaven obraz v naši občini. Tokrat nas navdušuje za slikanje z naravnimi barvnimi pigmenti.
Ko vam zmanjka barv iz tubic in kozarčkov pa odprite svoje kuhinjske predale ali se sprehodite po vrtu. Našli boste veliko naravnih barvil, ki bodo ob ustvarjanju ponujala tudi morje vonjav. Zemlja ilovica, oglje, cimet, kava, kakav, paprika to je samo nekaj predlogov, ki ponujajo močne barvne pigmente. Ko jih pomešamo z vodo ali oljem, nas s kančkom navdiha odpeljejo v svet umetnosti. Ne verjamete? Oglejte si zgornji posnetek in pričarajte svoje barve iz narave.

Rubrika »Kultura doma-povezani na daljavo« nastaja v sodelovanju Občine Ivančna Gorica, JSKD OI Ivančna Gorica in ZKD občine Ivančna Gorica.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki