Izpostavljamo

Kultura doma – učimo se slikanja z Damijano Bijek

Ivančna Gorica, 05.05.2020


Pobudi prebujanja kulture doma se je odzvala tudi diplomirana slikarka Damijana Bijek. Za nas je pripravila enostavna navodila, kako narišemo narciso. Nagovarja nas, naj s svinčnikom v roki osvojimo nove poteze in ustvarjamo mehkobo lastne kreativnosti. Ta se bo razvijala tudi z vajo.

Damijana Bijek je diplomirana slikarka in predana ivanška kulturnica. V preteklem letu je začela v sodelovanju z JSKD RS OI Ivančna Gorica voditi Malo šolo risanja Ivančna Gorica in Grosuplje. Dolgoleten in dobro postavljen projekt za otroško populacijo je prevzela od mentorice Judite Rajnar.
Poleg dela z otroki, ki je njen profesionalen poklic (zaposlena je v Vrtcu Šentrupert), pa vsa ta leta izjemno občutljivo gradi svojo prepoznavnost na področju abstraktnega izraza v slikarstvu in z različnimi instalacijskimi posegi v prostor ter kiparskimi izrazi. Še najbolj prepoznavna je s svojimi krožnimi podobami, kjer neutrudno upodablja sonce, ki je vsak trenutek drugačno, čeprav se tega ne zavedamo. Njena umetniška občutljivost namreč v soncu vidi neskončno spreminjajočo se zvezdo vesolja.

Tokratna rubrika »Kultura doma – povezani na daljavo« nas zato nagovarja tudi z besedami Pabla Picassa: »So slikarji, ki spremenijo sonce v rumen madež; toda so tudi drugi, ki s pomočjo svoje umetnosti in inteligence spremenijo rumen madež v sonce«.


Rubrika »Kultura doma-povezani na daljavo« nastaja v sodelovanju Občine Ivančna Gorica, JSKD OI Ivančna Gorica in ZKD občine Ivančna Gorica.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki