Izpostavljamo

Obvestilo o novem načinu delovanja Knjižnice Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 04.05.2020


»Zelo smo veseli, da se bomo ponovno srečali osebno, čeravno na distanci«, sporočajo zaposleni iz knjižnice v Ivančni Gorici, ki so vrata v knjižni svet ponovno odprli 4. maja 2020.

Knjižnica je po novem delovnem času odprta:
 • ob ponedeljkih in petkih od 12. do 19. ure,
 • ob torkih sredah in četrtkih pa od 8. do 15. ure.
 • Krajevne knjižnice do nadaljnjega ostajajo zaprte.
V nadaljevanju objavljamo nov način delovanja knjižnice za obiskovalce.

ZAMUDNINA

 • Zamudnina vam od 13. marca do 31. maja ne teče in se ne obračunava.

VRAČANJE GRADIVA

 • Vračanje gradiva poteka ločeno z zadnje strani knjižnice, kjer odložite gradivo (brez vrečk) v škatle v montažni karanteni. Tam bo gradivo sedem dni.
 • Po preteku te dobe lahko preverite v storitvi Moja knjižnica ali je bilo gradivo vrnjeno.
 • Vračanje v zabojnik, dokler morajo zagotavljati karanteno, ni mogoče.

IZPOSOJA

 • Največ 5 enot gradiva na izkaznico si lahko naročite ali rezervirate preko Cobiss-a, preko telefona v času odprtosti knjižnice (7878-121) ali maila sikivancna@gro.sik.si. Pripravite si številko vaše članske izkaznice. Knjižničarji sporočajo, da bo delo teklo hitreje, proisjo pa, če pred naročilom preverite ali je gradivo prosto na Cobissu. Gradivo vas bo čakalo 3 dni.
 • Čakalo vas bo tudi leposlovje po izboru knjižničarjev v vrečkah (Bralni srečelov) za otroke in odrasle, za to vam ni potrebno klicati posebej.
 • V knjižnico vstopajte zdravi, posamično, varnostna razdalja je vsaj 1,5 metra
 • Pred vstopom si nadenete zaščitno masko, v predprostoru razkužite roke. Dostop bo samo do pulta.
 • Gibanje po knjižnici ne bo mogoče, knjižnice obujajo pultno izposojo.

KNJIŽNE NOVOSTI

Ker bo vrnjeno gradivo v karanteni sedem dni in ravnanje osebja z gradivom previdno, bo kdaj gotovo trajalo dlje, da boste prišli do knjižnih novosti. Prosijo za razumevanje. Priporočajo seveda tudi branje doslej spregledanih knjig, klasikov (obstajajo tudi moderni klasiki) ali se poslužite Bralnega srečelova.

PRIREDITVE V KNJIŽNICI

Tudi v času karantene so prirejali srečanja s pisatelji, prevajalci in avtorico nove knjige o odnosih, bralni klubi smo se normalno srečevali, seveda preko spletnih aplikacij. Bile so neverjetno obiskane, kar kaže na to, da knjižničnim vsebinam zaupate. Njihove spletne pravljice imajo ta trenutek 1040 ogledov. Sodelovali so pri Mednarodnem dnevu knjig za otroke in Noči knjige s šolskimi knjižničarji, mentorjem pošiljali Bralne novice. V maju bodo s prireditvami nadaljevali in vas obveščali. Prvo srečanje s prevajalko Ano Jasmino Oseban na temo knjige »Malo prahu na očeh«, bo že 5. maja ob 20. uri. Prijavite se na 031 707 978. Ne boste sami, saj je prijavljenih že veliko. Če bo možno, se bodo kasneje srečali tudi pod krošnjami na terasi knjižnice, seveda se boste na take dogodke prej prijavljali, obisk pa bo številčno omejen. Njihova butična srečanja, načeloma pogovori o knjigah na ta ali oni način, bodo odslej njihova prednost.

POSEBNA ZAHVALA CIVILNI ZAŠČITI

Vodstvo ivanške knjižnice se zahvaljuje občinski organizaciji Civilne zaščite, še posebej poveljniku Jožetu Kozincu za hiter odziv in organizacijo prevoza montažne karantene za vrnjene knjige. Kot rečeno, bo vračanje knjig odslej potekalo za knjižnico.

PRIPRAVLJENI NA NOVE RAZMERE?

V vmesnem času so sicer normalno nabavljali in opremljali novo gradivo, se srečevali z vami na spletnih dogodkih, pošiljali nujno gradivo po pošti ipd. Vse gradivo so tudi opremili z nalepkami za avtomatizirano izposojo, ki omogoča beleženje več izposojenih knjig naenkrat. Pripravili so se na nove razmere po vseh pravilih, kako začetno zadrego pa bodo premostili s potrpežljivostjo. Ostanite zdravi.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki