Izpostavljamo

Z domačimi video vsebinami na daljavo povezujemo našo lokalno skupnost

Ivančna Gorica, 08.04.2020


Tudi v občini Ivančna Gorica velja, da je v obdobju epidemije koronavirusne bolezni COVID-19 javno življenje zastalo in se omejilo zgolj na najnujnejša opravila. Med drugimi so bila tudi številna naša društva primorana prekiniti izvajanje svojih programov. Naši kulturniki pa nam sporočajo, da je tudi v teh razmerah lahko kultura živa in nas lahko povezuje na daljavo.
Pod okriljem Zveze kulturnih društev občine Ivančna Gorica je nastala pobuda, da se s pomočjo domačih video vsebin pod sloganom »KULTURA DOMA« začnemo občani povezovati na daljavo. Med nami je zagotovo veliko ustvarjalnosti, znanja, iznajdljivosti, spretnosti in tudi solidarnosti in sočutja, s čimer lahko nagovorimo tudi soljudi na način, ki nam je ta trenutek edini na voljo. Domači posnetki nam bodo krepili občutek pripadnosti in povezovanja, občutek, da sodelujemo in držimo skupaj. Prav to v teh zahtevnih časih tudi najbolj potrebujemo. Kratke kulturne in ustvarjalne utrinke v obliki video vsebin bomo objavljali na spletni strani občine.

KULTURA DOMA

Maja Peterlin: Origami zgodba

Maja Peterlin je lutkarica, dramaturginja, režiserka in kostumografinja za otroške in odrasle lutkovne ter gledališke predstave. Delovala je v Lutkovnem gledališču v Ljubljani, zdaj pa je samostojna kulturna delavka. Je soustanoviteljica KUD Žebelj iz Zagradca, kjer tvorno deluje znotraj zagraške kulture, ivanške občine ter v širšem slovenskem prostoru.

Svoje ustvarjalne ideje lahko prispevate tudi sami. V kolikor se vam zdi, da bi jih lahko delili s širšo skupnostjo, vabljeni, da posnamete kratke, 7 do 10-minutne, posnetke. Video lahko vi ali vaši bližnji preprosto posnamete na telefon. Če imate idejo, nikar ne odlašajte, ampak se javite na elektronski naslov zkd.ivancnagorica@gmail.com.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki