Izpostavljamo

V ponedeljek vsa gospodinjstva v občini prejmejo zaščitno masko za večkratno uporabo

Ivančna Gorica, 05.04.2020


Štab Civilne zaščite občine Ivančna Gorica in Občina Ivančna Gorica sta sprejela sklep, da se vsem gospodinjstvom v občini Ivančna Gorica zagotovi vsaj eno zaščitno pralno masko, za večkratno uporabo. Maske bodo gospodinjstva prejela skupaj s posebno številko Klasja, v ponedeljek 6. aprila 2020.
V skladu z odlokom Vlade RS je od 30. marca 2020 dalje, pri zadrževanju v zaprtih javnih prostorih, obvezna uporaba zaščitnih mask ali drugih pripomočkov. Z namenom, da bi vsako gospodinjstvo imelo vsaj eno zaščitno masko za te najnujnejše potrebe, ki so opredeljene z odlokom, sta štab CZ občine Ivančna Gorica in Občina Ivančna Gorica sprejela sklep, da se vsem gospodinjstvom zagotovi po eno zaščitno masko za večkratno uporabo.

Zaščitne maske bodo razdeljene skupaj z drugo posebno številko občinskega časopisa Klasje. Distribucija posebne številke Klasja in zaščitnih maske se je začela že v petek, vsa preostala gospodinjstva pa bodo Klasje in zaščitne maske prejela v ponedeljek 6. aprila 2020.

Zaščitne maske sta po navodilih zdravniške stroke izdelali lokalni podjetji. Vsaki zaščitni maski so priložena tudi navodila za pravilno uporabo in navodila za vzdrževanja. V Klasju so objavljena tudi navodila, kako zaščitno masko lahko izdelajo občani sami.

V posebni števili Klasja se bodo občanke in občani seznanili z ostalimi aktualnimi razmerami in trenutnimi ukrepi v času epidemije novega koronavirusa:
  • podrobnostmi Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mesti in površinah, ter prepovedi gibanja izven občin;
  • podrobnejša opredelitev izvajanja tega odloka v občini Ivančna Gorica;
  • navodila in priporočila ZD Ivančna Gorica;
  • koristne informacije o delovanju javnih služb v obdobju epidemije;
  • navodila za izvajanje pogrebov v času epidemije;
  • kako v času epidemije poteka življenje oskrbovancev v Domu starejših občanov Grosuplje;
  • sporočila Policije, šol, vrtca in drugih javnih zavodov;
  • obvestilo župnij iz občine Ivančna Gorica;
  • navodila za domačo izdelavo zaščitne maske in razkužila.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki