Izpostavljamo

Kako v času koronavirusa do knjižničnih uslug

Ivančna Gorica, 03.04.2020


Knjižnica Ivančna Gorica je za občanke in občane Ivančne Gorice pripravila koristne informacije kako v času epidemije koronavirusa do knjižnice in njenih uslug.

ZAMUDNINE NE BO

Najprej naj odgovorimo našim bralcem, da smo vse vaše izposojeno gradivo podaljšali sistemsko, zatorej ga ni potrebno vračati, zamudnin za ta čas tudi ne bo.

VPIS NA DALJAVO

Organizirali smo vpis na daljavo, o tem se lahko poučite tukaj. Ista navodila veljajo za našo knjižnico, a pozor, vstopno mesto je preko Mestne knjižnice Grosuplje.MOŽNOST IZPOSOJE ELEKTRONSKIH KNJIG

V času koronavirusa so knjižnice zaprte. To ne pomeni povsem, da ne morete priti do knjig. Mnogo ljudi namreč ne ve, da izposojamo tudi elektronske knjige in sicer preko aplikacije Biblos. To pomeni, da lahko s člansko številko berete tudi preko računalnika ali telefona, branje pa je povsem lagodno, saj si lahko prilagajate velikost črk, font, normalno listate, si označite strani, ipd. Za začetek Biblos poiščite z iskalnikom, opravite registracijo. Vsa ostala navodila so dostopna tukaj.

SREČANJE BRALCEV PREKO WEBINARJA

Organiziramo tudi spletna srečanja bralnega kluba. 7. aprila ob 17. uri obravnavamo knjigo Nasad oranževcev, 21. aprila pa Potopljeni svet. Pridružite se nam lahko na povezavi https://meet.google.com/zpu-khsu-era
Prijava do zasedbe mest je na ksenija.medved@gmail.com

JURČIČEVO DOMOLJUBJE ZA ČAS »KORONE«

Na predvečer rojstva Josipa Jurčiča smo praznovali tudi 7. obletnico »Bralnega kluba Kranjska čbelica«. Čeravno nas je že nekaj manjkalo zaradi groženj virusa, je nastal ta simpatičen zapis. Vsem sodelujočim iskrena hvala. Oglejte si nas. Ne pozabimo v teh časih na Jurčičevo domoljubje in stopimo skupaj.

OTROKOM ZA LAHKO NOČ

2. aprila smo praznovali Mednarodni dan knjig za otroke. Ure pravljic ni, je pa za otroke naša pravljičarka pripravila nekaj literarnih draguljčkov, ogledate si jih lahko tukaj:
Na spletu lahko zasledimo, da se je kar nekaj knjigarn odločilo odkleniti svoje zaloge in prav tako viralno ponujajo svoje knjige v branje. Ne pozabimo pa na zvočnice, ki so lahko pravljice za lahko noč, super so Pančkov svet ali denimo Lahkonočnice.

Ostanite zdravi, vam želi vaša knjižnica

Ksenija Medved, vodja knjižnice Ivančna Gorica

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki