Izpostavljamo

O načrtih in projektih v Krajevni skupnosti Ambrus

Ivančna Gorica, 11.02.2020


V sredo, 5. februarja, sta se župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole udeležila delovnega srečanja s člani Sveta Krajevne skupnosti Ambrus in predstavniki krajevnih društev.
Kraj Ambrus, ki se ponaša z enim izmed najlepših vaških jeder pri nas, je bil v preteklem obdobju deležen nekaterih večjih investicij v občini Ivančna Gorica. Med največjimi lahko omenimo celovito prenovo podružnične šole in kulturnega doma, ki sta steber kulturnega življenja v kraju.

Po besedah župana je glavni izziv za prihodnost prenova odseka državne ceste od Zagradca do Ambrusa, ki je planirana tudi v državnemu načrtu razvojnih programov. Kdaj bo obnova potekala še ni natančno določeno, bo pa potekala najprej čez vas Ambrus, nato pa preostali del odseka. Istočasno bo občina pri obnovi sodelovala z izgradnjo pločnika in javno razsvetljavo skozi kraj.
Župan je spregovoril še o nekaterih letošnjih projektih v krajevni skupnosti. V tem mesecu bo porušena nekdanja sušilnica ob podružnični šoli, ki ogroža varnost udeležencev v prometu. V centru Ambrusa bo postavljena brezplačna WIFI točka, prenovili se bodo nekateri odseki cest po vaseh krajevne skupnosti, v načrtu pa je tudi postavitev turistično – obvestilnih tabel.
V nadaljevanju je predsednik krajevne skupnosti Stane Tekavčič predal besedo predstavnikom društev. Pogovori so tekli o požarni varnosti, odmerah zemljišč, načrtih izgradnje kanalizacije in obnovi vodovodov po naseljih, prostorski stiski športnega društva, načrtih optike, šolskih prevozih in avtobusnih postajališčih ter o načrtih občine o skrbi za starejše občane.

Ob zaključku se je župan še posebej zahvalil članom Prostovoljnega gasilskega društva Ambrus in ostalim sodelujočim gasilskim društvom ter številnim krajanom za hitro in nesebično pomoč pri nedavnem požaru stanovanjske hiše v Kamnem Vrhu. Prizorišče požara sta si pred začetkom seje ogledala župan in podžupan.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki