90 let Ane Sever iz Muljave

Ivančna Gorica, 15.01.2020


Župan Dušan Strnad je obiskal tudi gospo Ano Sever iz Muljave, ki je dopolnila devetdeset let. Ob okroglem jubileju ji je zaželel še veliko zdravja in obilo prijetnih trenutkov v krogu svojih najbližjih.
Sever Ančka se je rodila, 8. januarja leta 1930 v Gorenji vasi, kot tretja od štirih otrok staršema Lojzetu in Jožefi Sinjur. Bili so preprosta pridna delovna kmečka družina. Ančka se je izšolala za poklic šivilje, ki ga je zelo rada in s ponosom opravljala. Leta 1951 se je poročila z Vinkom iz Adamove domačije iz sosednjega Bojanjega Vrha. V zakonu se jima je rodilo pet otrok. Kot pravijo njeni najbližji je pri hiši držala tri vogale in vzgajala otroke. V mladosti sicer na svoji koži ni trpela zaradi vojne, je pa ogromno doživela in videla. Velikokrat pripoveduje, za današnji čas, neverjetne zgodbe iz preživetja v času vojn, o taboriščih, o očetovem begu, …
Ima 11 vnukov in 14 pravnukov, katerim še vedno izkazuje materinsko ljubezen, ko vse s toplim nasmehom sprejme na svoji domačiji.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki