90 let Gregorič Veronike iz Primče vasi

Ivančna Gorica, 14.01.2020


Župan Dušan Strnad je v četrtek, 9. 1. 2020 za devetdeseti rojstni dan čestital občanki Veroniki Gregorič iz Primče vasi pri Ambrusu. Ob visokem jubileju ji je izročil šopek rož ter ji zaželel obilo zdravja in veliko lepih trenutkov v krogu svojih najbližjih.
Slavljenka se je rodila 9. januarja leta 1930 na Kalu pri Ambrusu. V družini je bilo enajst otrok. Imeli so veliko kmetijo in vinograd. Preživljali so se s tistim kar so pridelali doma, nabirali gobe in zelišča, velikokrat pa pridelke prodajali na tržnici v Ljubljani. Veronika se je pri 27 letih zaposlila v bližnji Rašici v Ambrusu, kjer je delala kar 28 let.
Leta 1968 se je poročila in preselila v Primčo vas, kjer sta si z možem zgradila hišo in ustvarila družino. V zakonu sta se jima rodila 2 otroka. Danes ji največje veselje prinaša vnukinja, s katero se zelo dobro razume.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki