90 let Ivane Mišmaš iz Primče vasi

Ivančna Gorica, 10.01.2020


Včeraj je župan Dušan Strnad obiskal prvo občanko v letošnjem letu, ki je dopolnila devetdeset let. Svoj okrogli jubilej je v krogu svojih najbližjih, praznovala Ivana Mišmaš iz Primče vasi pri Ambrusu. Ob tej priložnosti ji je izrekel čestitke in jih zaželel še veliko zdravih in zadovoljnih let.
Slavljenka, po domače Koparjeva Ivanka, se je rodila 3. januarja leta 1930 v Brezovem Dolu. V družini je bilo pet otrok, kot tretja se je rodila Ivanka. Njeno mladost je zaznamovala zgodnja smrt mame. Le ta je umrla pri njenih 4 letih, se bolj žalostno se sliši, pri sestrinih 14 dnevih življenja. Bilo je zelo težko, ostalo je 5 otrok, sami z očetom. Ko je imela Ivanka rosnih 16 let, sta jo stric in teta, po domače Fogljeva iz Ambrusa, vzela za svojo, kjer je delala na kmetiji in skrbela za njiju do njune smrti.
Nato se je poročila in odšla živet z možem Jožetom Mišmašem v Primčo vas, kjer pa življenje spet ni bilo lahko, saj so živeli v veliki revščini. Z veliko truda sta si ustvarila dom in delala na domači kmetiji. Delo je mamo vedno veselilo.

V zakonu se jima je rodila hčerka Jožica, za katero je mama neizmerno hvaležna in večkrat poudari kako težko bi bilo brez nje. Danes ima Ivanka 2 vnukinji ter štiri pravnuke, s katerimi zelo rada preživi čas, če ji le zdravje to dopušča.

Slavljenka je imela od majhnih nog težko življenje, zato je še dandanes zadovoljna z drobnimi stvarmi in kakšno lepo besedo, ki jo dobi od svojih najbližjih.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki