Izpostavljamo

Prenova ceste Sobrače – Ježce v sklepni fazi

Ivančna Gorica, 19.11.2019


Občina Ivančna Gorica zaključuje z rekonstrukcijo dobrih 1100 metov dolgega odseka lokalne ceste Sobrače – Sela pri Sobračah – Ježce, ki meji z občino Šmartno pri Litiji. Projekt prenove, ki bo občino stal slabih 900.000 evrov, bo po zaključku velikega pomena za tamkajšnje krajane ter bistveno prispevala k večji varnosti v prometu in bolj urejenemu videzu okolja.
V ivanški občini si v zadnjih letih prizadevajo, da bi v okviru proračunskih zmožnosti obnovili vse tiste občinske odseke ceste, ki so še kako potrebni prenove. K slednjemu odseku v Krajevni skupnosti Sobrače je občina pristopila zaradi dotrajanega stanja cestišča, saj po njem dnevno poteka težak tovorni promet iz bližnjega peskokopa v Ježcah.
Izbrano izvajalsko podjetje v teh dneh zaključuje s finim asfaltiranjem cestišča, predhodno pa je bil asfaltiran že hodnik za pešce. Po besedah vodje gradbišča trenutne stabilnejše vremenske razmere dopuščajo, da bo cesta v prihodnjih dneh dobila svojo končno podobo.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki