Izpostavljamo

VIDEO: Učenci OŠ Ferda Vesela v Tednu otroka ustvarili »živo sliko«

Ivančna Gorica, 11.11.2019


Letošnja tema Tedna otroka so bile otrokove pravice. V OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični so pripravili številne dogodke, ki jih je koordinirala učiteljica Maja Leskovar Rupnik. Učenci so sodelovali na likovnem natečaju Zveze prijateljev mladine Slovenije, poslušali poučno predavanje ge. Jane Dular o življenju v Vzhodni Afriki, tekmovali v hitrostnem zlaganju Rubikov kocke, uživali v predstavah in zdravih priboljških, se izobraževali ob priložnostni razstavi in se spoznavali z učenci sosednje šole.
V petek je potekal pouk brez šolskih torb. Vsi so se oblekli v modro. Učenci 6. razreda so z učiteljico Jelko Rojec pri likovni umetnosti predhodno pripravljali načrte za žive slike. Ker je osnovna otrokova pravica, da so ljubljeni, so za realizacijo izbrali motiv srca, ki utripa. Vmes so predvideli tudi vzklik Imejte nas radi. Načrt je vseboval postavitev vseh učencev šole in njihovo gibanje. Z natančnimi navodili in kratko vajo je nastala prisrčna koreografija, ki je bila posneta s ptičje perspektive.

Za montažo je poskrbel Mitja Rupnik, zvočna podlaga pa je posnetek MPZ OŠ Ferda Vesela pod vodstvom Simone Zvonar.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki