Izpostavljamo

Nose Anton iz Gabrja pri Stični praznoval 90 let

Ivančna Gorica, 25.09.2019


Župan Dušan Strnad nadaljuje z obiski naših najstarejših občanov. Tokrat je obiskal Antona Noseta iz Gabrja pri Stični, ki je pred kratkem praznoval devetdeseti rojstni dan. Ob jubileju mu je zaželel veliko zdravja in obilo prijetnih trenutkov v krogu svojih najdražjih.
Slavljenec, se je rodil 20. avgusta davnega leta 1929 v Velikih Lesah, kot prvi izmed štirih otrok, očetu Damjanu in materi Mariji. Odraščal je na kmetiji in obiskoval osnovno šolo, ki je zaradi vojne ni mogel dokončati. Po šoli se je zaposlil pri gradbenem podjetju Grosuplje, kot opažni tesar. Leta 1955 se je priženil v Mekinje nad Stično h Kavčevim in prevzel kmetijo. Z ženo sta si ustvarila dom in kasneje posvojila sina. Delal je na kmetiji, ki je zelo na kamnitem območju, zato si je kupil kompresor in delal usluge tudi drugim, hkrati pa se je ukvarjal s traktorskimi uslugami. Prisluženi denar je vlagal v obnovo kmetije in mehanizacije. Sin Franci si je ustvaril družino s katero je Anton postal ata enemu vnuku in dvema vnukinjama ter kasneje dobil še dva pravnuka. Večkrat poudari na dejstvo, da je ponosen, da na kmetiji živijo že štiri generacije. Po ženini smrti se je drugič poročil in preselil v Stično, kmetijo pa je prepustil sinu.
Še vedno je aktivni član gasilskega društva v Stični, kateri so mu za praznovanje postavili mlaj, hkrati pa so ga presenetili tudi gasilci PGD Krka, katerih se je zelo razveselil.

Anton zase vedno pove, da je še vedno mlad - po srcu.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki