Izpostavljamo

90 let Ignacija Medveda iz Vira pri Stični

Ivančna Gorica, 18.09.2019


V ponedeljek je župan Dušan Strnad obiskal gospoda Ignacija Medveda iz Vira pri Stični, ki je dopolnil visok jubilej 90 let. Ob tej priložnosti mu je zaželel še veliko zdravja in obilo prijetnih trenutkov v krogu svojih najbližjih.
Slavljenec, po domače Mandkov Nace, se je rodil 12. septembra 1929, na Viru pri Stični. V družini je bilo sedem otrok. Njegova mladost je zaznamovala prezgodnja smrt očeta, zato so se morali otroci skupaj z mamo spoprijeti s težkimi življenjskimi razmerami. V rani mladosti jim je pot prekrižala tudi 2. svetovna vojna. Po vojni je skrbel za domačo kmetijo in pomagal mami, da so si tudi njegovi bratje in sestre ustvarili svoje družine. Poročil se je leta 1955 in si ustvaril družino. Svojo ženo je »poiskal« kar pri sosedovih - Škrbčevih. Veselje in skrbi so jima delale štiri hčerke. Kot večkrat pravi svojim domačim je bilo v življenju veliko postoriti, da so imeli topel dom. Tudi kmetija je zahtevala svoje, zato je ves čas posodabljal kmetijsko opremo. Z veseljem pa je priskočil na pomoč tudi svojim sosedom in sorodnikom. V rani mladosti se je izučil za tesarja, opravljal pa je tudi delo vzdrževalca v stiškem samostanu. Še danes je aktivni član Prostovoljnega gasilskega društva Stična.
Gospod Nace sam zase velikokrat reče: »Če bi delo škodilo, bi mene tukaj ne bi bilo«.

Ob praznovanju so mu prav posebno presenečenje pripravili tudi njegovi domači, sokrajani in gasilci PGD Stična. Za njegov visok jubilej so mu postavili mlaj pred njegovo domačijo.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki