Izpostavljamo

Župan si je ogledal aktualne projekte po občini

Ivančna Gorica, 13.09.2019


V občini Ivančna Gorica se izvajajo številni infrastrukturni projekti. Župan Dušan Strnad si je pred dnevi ogledal začetek del rekonstrukcije lokalne ceste Sobrače – Sela pri Sobračah – Ježce in asfalterska dela ploščadi pred novim gasilskim domom na Muljavi. V fazi začetka je še izgradnja športnega igrišča na Korinju in groba izravnava terena pri Dečji vasi pri Zagradcu, kjer je v načrtu ureditev stanovanjskega območja.
Občina Ivančna Gorica je k rekonstrukciji sobraške ceste pristopila zaradi dotrajanega stanja cestišča s slabo urejenimi bankinami ter odvodnjavanjem. Namreč po omenjeni cesti dnevno poteka težak tovorni promet iz bližnjega peskokopa. S kompletno prenovo bo občina Ivančna Gorica prebivalcem Krajevne skupnosti Sobrače zagotovila bistveno izboljšanje prometne varnosti v prometu ter urejeno povezavo do svojih domov. Izvajalsko podjetje trenutno izvaja kompletno rušenje ceste z utrjevanjem in razširitvijo cestišča na šest metrov. V sklopu projekta je predvidena še izgradnja hodnika za pešce, cesta pa bo v celoti tudi osvetljena s cestno razsvetljavo.
Gasilci PGD Muljava se v teh dneh pripravljajo na slovesno otvoritev novega gasilskega doma na Muljavi, ki bo potekala v soboto, 14. septembra, s pričetkom ob 17. uri. Ob tej priložnosti so tudi s pomočjo Občine Ivančna Gorica »bogatejši« za novo asfaltno prevleko.
Več o ostalih investicijah pa v naslednjih dneh.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki