Izpostavljamo

FOTO: Veter odkrival strehe in podiral drevesa

Ivančna Gorica, 03.07.2019


Neurje, ki je včeraj popoldne pustošilo po Sloveniji, je povzročilo kar nekaj škode tudi v naši občini. Po prvih podatkih je bilo najhujše v centru Ivančne Gorice, kjer je razkrivalo ostrešje stavb in podiralo drevesa.
Največ škode je zagotovo povzročilo na stavbi gostinskega lokala The Prince Pub in fitnes studia Energy v Ivančni Gorici, kjer je razkrilo pločevinasto streho. Prav tako je veter odpihnil svetlobne kupole v dolžini 20 metrov nad skladiščnimi prostori podjetja IMP Armature v Ivančni Gorici. Pri obeh nastalih situacijah so posredovali gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Ivančna Gorica in Stična. Posledice škode sta si ogledala tudi župan Dušan Strnad in predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Jure Strmole.
Poleg razkritja ostrešja je podiralo številna drevesa po občini. Več podrtih dreves je bilo na cesti Leskovec - Sela pri Višnji Gori, kjer so posredovali gasilci PGD Vrh pri Višnji Gori, krški gasilci pa so odstranili podrto drevo na cesti Krka – Hočevje.
Na Cesti občine Hirschaid, ki pelje proti Vzgojno-izobraževalnem centru Ivančna Gorica pa je dobesedno odlomilo dve lipi. Drevored lip, ki krasijo pogled proti šolskemu centru, je bil zasajen v trajen spomin ob 10-letnici pobratenja med občinama Ivančna Gorica in Hirschaid.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki