Izpostavljamo

90 let je praznovala Ivana Muhič iz Primče vasi

Ivančna Gorica, 02.07.2019


V minulem tednu je župan Dušan Strnad obiskal Ivano Muhič iz Primče vasi pri Ambrusu, ki je dopolnila devetdeset let. Ob jubileju ji je zaželel predvsem veliko zdravja in lepih trenutkov v krogu svojih najbližjih.
Slavljenka, rojena Hočevar, po domače Kovačeva, se je rodila 30. aprila 1929 v Primči vasi. V veliki kmečki družini se je rodilo 14 otrok, od tega 9 fantov in 5 deklet. Bila je drugi najstarejši otrok. Zaradi zgodnje smrti očeta je ostala doma na kmetiji in pomagala pri gospodinjskih delih in varstvu mlajših sester in bratov. Po pripovedovanju mame Ivane so bili lepi pa tudi težki časi. Zaradi pomanjkanja denarja je celo razmišljala, da bi odšla za delom v tujino. Božja volja pa je hotela, da ostane v domači vasi, kjer se je pri 34-letih poročila s sokrajanom Lojzetom, po domače Joškovim. Preselila se je na drug konec vasi, na njegovo domačijo, kjer je prevzela gospodinjska dela in skrbela za moževe starše. V zakonu so se jima rodili trije otroci, danes pa ima pet vnukinj in enega vnuka. Še dandanes je njena največja vrednota urejena družina, saj se izredno veseli trenutkov, ki jih lahko preživi s svojimi najbližjimi.
Zdravje ji kljub visoki starosti še vedno dobro služi. Skupaj z možem jesen svojega življenja preživljata doma na kmetiji, pri sinu in njegovi družini.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki