90 let Katarine Zaman iz Studenca pri Ivančni Gorici

Ivančna Gorica, 09.05.2019


V torek je župan Dušan Strnad obiskal Katarino Zaman iz Studenca pri Ivančni Gorici, ki je dopolnila devetdeset let. Ob jubileju ji je zaželel predvsem veliko zdravja in lepih trenutkov v krogu svojih najbližjih.
Slavljenka se je rodila 16. aprila leta 1929, v osemčlanski družini na Viru pri Stični. Imela je težko otroštvo, saj sta ji tik pred 2. svetovno vojno v roku dveh mesecev umrla oba starša. Skrbništvo je prevzela teta Klara. Po vojni se je izšolala za šiviljo in se zaposlila v Pletenini v Ljubljani. Pri 29. letih se je poročila in se preselila na Studenec, kjer živi še danes. Skupaj z možem sta si ustvarila topel dom in družino. Danes ima sina Jožeta, hčerko Kati in tri vnuke.
Celo sorodstvo in znanci jo poznajo po njenih izredno dobrih poticah in jabolčnih zavitkih. Sveže pečeno slastno potico je na obisku okusil tudi župan Dušan Strnad.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki